Var jo til mundtligt matematik idag… Og man kan da sige, at det gik pænt godt.. Fik jo et flot 12 tal! Mit livs første 12 tal (altså i dansk forstand!).
Jeg var altså godt nok nervøs og irriterede mine tolke med dommedagsprofetier angående udfaldet af eksamen. Hvor jeg fik besked tilbage at nu skulle jeg stoppe, for så slemt var det heller ikke.. Gav lidt igen med at nervøsitet er godt for præsentationen..
Anyways.. Under selve eksamen var jeg faktisk temmelig sikker på mig selv, og jeg kiggede kun på mit papir for at tjekke, hvad det næste jeg skulle fortælle om.. Og kæft hvor jeg snakkede. Og tegnede.. Og skrev… Læreren afbrød mig få gange, når han så gerne ville udfordre mig til at uddybe visse sager, hvor jeg faktisk var lidt: “øh bøh, ja det kan jeg vel godt prøve.” Men alt gik iorden. For tilsyneladende har jeg en evne til at forstå matematik.. En evne jeg ikke kan påstå at have mens jeg gik i 2.g, 3.g og det første semester på molekylær medicin studiet! Måske er Matematik B bare lige mig.. Men nu går jeg ikke så vidt og har et ønske om at læse matematik på universitet.. Der går grænsen!

Men jo alt i alt sluttede det hele osse godt. Censoren var faktisk temmelig mild og smilede sådan lidt og sagde ingen ting. Læreren udfordrede mig fra tid til anden. Da jeg så var færdig så de meget positive ud og jeg gik ud og ventede med et smil smækket i fjæset.

Og så kender I udfaldet.. Et 12 tal.. Ja… Kunne ikke rigtig tørre smilet af fjæset i ca 1 time.. Life is good.

English:
Was to exam in math today. And it kinda went well.. I got a nice A. My first A in Denmark!
I have to say that I was pretty nervous before the exam. I annoyed my interpreters with judgement day predictions of the result of the exam. And they told me to stop, cos it wasn’t that bad! I told them back that nervousness is good for presentation! So be it!
Anyways. During the exam, where I was presenting the math stuff, I was pretty certain about myself. And I only checked my notes to see what the next thing I was gonna talk about.. And I talked. And drawed.. And wrote… The teacher stopped me few times to challenge me with questions to get things explained deeper. And I was like: “oh well, I can try. I think” But nothing went wrong. Cos apparently I have a hidden talent to understand Math. A talent I didn’t had in my High School years and first semester of Uni back then. But it doesn’t mean that I will go this far and start studying math in Uni. There is a limit on everything!

But all in all, everything turned out good. The neutral teacher was very nice, and positive.. And very silent. And my teacher challenged me from time to time.. So when I was done, I walked out with a smile on face I just couldn’t remove.

And then you know what happened. A pure A. I couldn’t stop smile for an hour and I do wonder what an idiot I must have looked like out there! But life is good!

Kategorier: Education

Sofie Heilmann

Sofie is studying Digital Design and Communication at IT University, which she prefers to call fancy university. She loves traveling, writing, reading, eating, crossfitting, handstanding, running, talking, sleeping and so much more. Really, what she enjoys the most in life is sleeping and eating. That you can do everywhere. Sofie is a dreamer too. It could be about travels or her wet Ph.D dreams.. Or journalistic dreams. All in all, Sofie likes to live. Viva la vida!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *