(For english, scroll down)
Nu er jeg for alvor begyndt på Fancy University aka ITU på digitale medier og design. Det giver osse en anledning til at skrive mere i bloggen, da hjernen begynder at arbejde mere på højtryk end i sommerferien (hvor jeg blot arbejdede på en cafe… Mere hjernedødt kunne det ikke blive, vel?)

Nå men, nu hvor jeg rent faktisk studerer på et IT universitet synes jeg det er meget passende at finde smarte løsninger på notetagning således det ikke bare bliver et kæmpe rod når jeg skal bruge dem til eksamen.
Idag da jeg sad til forelæsning, spekulerede jeg hårdt over hvordan man kunne gøre det hele mest overskueligt som muligt.

Jeg så, at en medstuderende brugte note platformen fra word, og jeg kunne sagtens se det smarte i det. Men mit problem er at jeg ligemeget hvad, ville det jo ende med en masse dokumenter for bare et semester. Det er lige det jeg vil undgå. Jeg kiggede godtnok det der note platform fra Word grundig igennem og kunne ikke se hvordan jeg kunne oprette en “ny” side i den samme dokument med den samme dato, med mindre jeg skulle oprette en ny fane og så datomærke den. Det kunne have fungeret, men jeg synes stadig ikke det var praktisk nok. Billede af words note platform ses herunder: (klik på billedet for at se det i fuld størrelse)

 

 

Så efter en lille googling, kom Evernote frem. Jeg har kigget på Evernote et par gange, men har aldrig sådan rigtig kunnet finde meningen i den. Der er mange tekniske blogs der har hyldet evernote, men tænkte aldrig på at give den en chance til.. Altså det var indtil nu.

Evernote er faktisk genial, selvom man nok kunne savne lidt mere smarte features som man finder i note platformen fra word. Kunne faktisk rigtig godt lide at der var linier og synes osse at punkt systemet så lidt federe ud på Word’s note. Og så osse skrifttypen… Der er nemlig ikke så mange at vælge mellem i Evernote…

Men ser man bort fra det, er Evernote helt fantastisk! For at gøre det overskueligt som muligt, kan man oprette flere notebøger. Dvs. jeg har oprettet en notebog for hvert fag jeg har. Præcis som man ville have et hæfte for hvert fag! Se det kunne jeg rigtig godt lide.
Når man kigger på sin notebog kommer alle de noter man har taget (nu har jeg kun lavet en indtil videre..) i kronologisk rækkefølge med titel for, hvad det sådan overordnet handler om.
Nu kommer vi til det bedste; Man kan lave tags til hver noter især. Det vil betyde at du laver nøgleord for hvad dine noter handler om, og når du senere skal skrive opgave, kan du bare søge på et nøgleord, og så dukker alle de noter du har skrevet gennem tiden op som har den relevate tag. Er det ikke noget vi alle har savnet når vi sidder og skriver opgave?! Tænk på at man slipper for besværet at skulle rode gennem alle sine noter, hvilket gerne tager 100 år, fordi netop det du skal bruge har valgt at gemme sig godt og grundig i papirbunken.
En anden lækker feature er at du simpelthen kan vedlægge den relevante powerpoint din forelæser brugte til netop den forelæsning. På den måde har du det hele samlet et sted! Anbefaler osse at man linker til de relevante steder til noterne, for det vil bestemt gøre det meget let at overskue når du skal bruge dine noter
Et screenshot af min meget nye Evernote: (klik på billedet for at se den i fuld størrelse)

Hvad siger du? Er jeg bare meget sent på den med hensyn til Evernote, eller er det noget du osse bestemt kan bruge til dine studier?

Evernote kan downloades til mac, iPad og iPhone.. Jeg ved ikke hvordan det er med Android og PC.. Men google er din ven. 🙂

 

English 

Now I started at fancy University aka IT university in Copenhagen for real. I’ve really been looking forward to this. It’s nice to use my brain again after it has been on standby during summerbreak. And it’s definitely not bad with majoring in Digital Media and Design!

Evernote is a genius platform where you can take notes. I tried Word’s note platform, but I didn’t find it quite satisfying, since I for once want to avoid a mess of documents or paper (if I went ahead with the analogue method). Since I’m at an IT university, I thought it was relevant to find the best digital solution for note taking. And Evernote was!

You find the screenshot of my test with Word’s note platform and Evernote if you scroll up. The first picture is Word and the second is Evernote (Not because I don’t believe you can’t see the difference… But just in case).

The best features of Evernote is that you can create a notebook for each course. And then you can create a note for today’s lecture with a title that describes the topic of today. It will be dated automatically, both for when it was created and when it was edited.

Secondly I’m very happy that I’m able to tag the notes in keywords that is in the note. This is excellent, because when you’re writing a paper, it’s always necessary to look up your notes. Instead of messing it all up with papers, or looking throug plenty documents on your laptop to find what you need, you simply can search in Evernote with the relevant keyword. This saves a lot of your time, and it will be easier to focus on the writing itself.

Another feature that I really think is great, is that you can attach a file, for example the powerpoint of today’s lecture, which belongs to the notes. This again saves a lot of mess in your folders and you can easily click on the attached file to open the specific document.

Even though I already found my love for Evernote, I miss the nice layout you can find on word’s note platform. The lines and the font and listing system looks a lot better on Word’s note platform. But my guess for this missing layout may be because Evernote is synchronised to your iPhone or iPad.

Well, isn’t this great? I bet I will be so glad to play with this!

 

Kategorier: Technology

Sofie Heilmann

Sofie is studying Digital Design and Communication at IT University, which she prefers to call fancy university. She loves traveling, writing, reading, eating, crossfitting, handstanding, running, talking, sleeping and so much more. Really, what she enjoys the most in life is sleeping and eating. That you can do everywhere. Sofie is a dreamer too. It could be about travels or her wet Ph.D dreams.. Or journalistic dreams. All in all, Sofie likes to live. Viva la vida!

1 Kommentar

Kristine Seiler · 23. september 2012 kl. 01:27

Åh sådan noget kunne jeg virkelig godt bruge! Tusind tak for tips, vil prøve at kigge nærmere på det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *