En af de største fordele ved at rejse alene er faktisk at man nærmest pr automatik virker indbydende for andre backpackers.
Jeg har fået snakket med dem jeg delte værelse med, sågar taget ud på sightseeing med en tysk pige.

Hun var lige ankommet og virkede lidt (okay – rigtig meget) overvældet af mumbai og jeg følte mig temmelig sikker på mig selv. Så efter at have snakket med hende foreslog jeg at hun kunne tage med mig ud og se mumbai. Jeg havde planlagt at tage hen til de steder lonely planet sagde jeg skulle (ja, en slave af den bog er jeg sq) og havde bestemt ikke noget imod lidt selskab.
Ja jeg rejser alene, men det betyder ikke at jeg planlagde at være enspænder. Jeg vil ligefrem påstå at det er det sidste jeg har været mens jeg har været i mumbai! Savner ligefrem ensomheden.

Nå tilbage til tyskeren. Isabel er 25 år og studerende ligesom jeg. Så vi havde en del tilfælles og snakken gik af sig selv.
Vi tog til gateway – som faktisk kun er noget særligt pga historien bag den (symbolet på frihed – der hvor inderne tog Indien tilbage fra englænderne). Der var ikke noget kønt eller særligt over det.. Man kunne se en port, noget vand og en masse både.
Fordi solen var stegende hed og stakkels isabel der lige var ankommet fra Tyskland trængte da til noget aircondition og jeg havde slet ikke noget imod iskaffe..
Derfra tog vi hen til coloba marked og kiggede lidt rundt. Jeg fik købt en fin halskæde der forlængst er ude af mode i danmark men som jeg alligevel har ønsket mig længe – nemlig en ugle halskæde. Og denne gang var jeg ikke for træt til at prutte lidt om prisen. Den var i forvejen så billigt at det var en udfordring. Men sparede da 50 rupees. Altid noget.

Derfra tog vi en taxa til marine Line havnen/stranden i mumbai. Vi gik fra nariman’s point helt op til hvor stranden (med sand og det hele) var. Det var en ret dejlig og fredelig gåtur hvor der ikke var mange blikke der stirrede voldsomt meget. Altså, indtil vi nåede til stranden. Den var propfyldt af indiske børn og voksne der var optaget af deres drager i luften men stadig lige havde overskud til at stirre på mig og isabel og visse osse filme os (de troede de gjorde det diskret, men nej!!)
Vil ikke benægte at jeg var meget fristet til at hoppe i vandet.. Osse selvom vandet slet ikke så indbydende ud. Men det var altså fucking varmt!

Vi tog en taxa igen (taxaer her er dejligt billigt, selvom autorickshaw er endnu mere billige, men de er ikke tilladte i det sydlige mumbai) til University of mumbai som ifølge min bibel (lonely planet, hvis nogen skulle være i tvivl) skulle være et smukt syn og 2 universitet studerede var selvfølgelig nødt til at tjekke det ud. Desværre kunne vi ikke få lov til at komme ind på campus da sikkerheden er skærpet i høj grad efter terrorangrebet i mumbai. Lidt øv.

Dernæst var vi varme og trætte, at et sted med aircondition igen var meget velkomment. Vi fandt en “coffee any time” cafe som bød på lidt af hver. Vi købte begge lime mojito (uden alkohol vel at mærke). Det smager himmelsk. Kort sagt er det bare moset lime, hvor det så blandes med danskvand. En delikatesse hvis jeg skal sige det.

Så var den dag gået. Om aftenen havde jeg en aftale med vicky, som ville vise mig steder som normale turister ikke får se. Jeg fik set en gade fyldt med stjålne varer, alt fra tøj og sko til autodele til biler og motorcykler. Ret fedt!

Bagefter kørte vi forbi en gade hvor de prostituerede står. Jeg var overrasket over hvor normale de står ud. Man kunne kun se at de var prostituerede fordi de stod ved vejkanten og ventede.
Så tog vi turen til stranden, hvor en masse fløj med drager i mørket. Der var osse nogen drager der var bygget specielt med levende lys så det kunne ses på afstand.
Alt i alt var det en fed dag, og jeg nød at se lidt af mumbais liv om aftenen i selskab med en lokal.

Ps. Jeg håber virkelig i kan leve med så få billeder. De alle bliver jo taget med min lækre kamera.

Kategorier: Travels

Sofie Heilmann

Sofie is studying Digital Design and Communication at IT University, which she prefers to call fancy university. She loves traveling, writing, reading, eating, crossfitting, handstanding, running, talking, sleeping and so much more. Really, what she enjoys the most in life is sleeping and eating. That you can do everywhere. Sofie is a dreamer too. It could be about travels or her wet Ph.D dreams.. Or journalistic dreams. All in all, Sofie likes to live. Viva la vida!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *