(yup, still english below.)

Goa… Det bliver sørme ikke en lang blog indlæg om Goa (eller jo, måske…) For det jeg lavede for det meste var at ligge på stranden og læse en bog på min iPhone. Meget fancy at have iPhone med på stranden, men sådan var det nu engang, når man ikke ville slæbe på flere end 2 bøger. De bøger jeg fik læst mens jeg var i Goa var Hobbitten (genlæste det for X gang), A Game of Thrones og A Clash of Kings (2’eren). De alle 3 kan anbefales i høj grad!

Da jeg først ankom til Goa, var det ret sent, og jeg valgte bare et sted, som min bibel (Lonely planet’s bog om Goa og Mumbai) havde anbefalet. Havde ellers læst andre steder, at man bare skulle vandre ad stranden og spørge og eventuelt prutte om priserne på hytterne. Jo mere forfaldne (okay, de brugte ordet, midlertidige) hytterne så ud, jo billigere er det. Min hytte var helt fint, og så adeles ikke midlertidigt ud… Selvom en lille tropisk storm nok kunne gøre af med den.
Jeg vil ikke benægte at jeg blev ellevild da jeg så hytten! Jeg har længe drømt om at bo i en hytte, hvor det hele er så primitivt, men intimt.. Og det var det sørme osse. For toilettet og badet var udenfor (selvfølgelig med indhegning, så man havde lidt privatliv mens man sad og gjorde sin sag, eller badede). Der var ingen traditionel brusebad, alt hvad man havde var en kæmpe spand vand man brugte til at vaske sig i, og til at tømme indholdet i toilettet med (man kunne ikke trække…).
Inde i hytten var det så spartansk at der kun var en seng med myggenet (et must i Goa!), et bord og en lille reol. Mere var der ikke. Jeg havde min egen terrasse med liggestol og 2 stole plus et bord. Det hele var så perfekt og hyggeligt. Dog var der een minus: Det lå ikke liiiige ved stranden, og det ville jeg helst have at det gjorde.

Så jeg boede der i 5 nætter og så flyttede jeg hen til min yndlingssted, hvor jeg alligevel brugte det meste af min tid, på Big Fish. Følte mig virkelig tryg, og der var madrasser ude på stranden, og de holdt øje med ens sager (havde jo iPhone med mig!!) mens man var ude og svømme, personerne der boede der var hyggelige og så var der.. WIFI!! Når man er en enlig rejsende er ens mantra altså WIFI!! HVOR WIFI?! som hvis man var en meget begrænset menneske.. Men sådan var det nu engang, og jeg skammer mig slet ikke over det, for den tilhørende restaurant var fantastisk! Og så havde de TUBORG! Og toilettet kunne trækkes! Alt det for kun 20 kr ekstra pr nat. It was worth it!

Så ja.. Mine dage blev brugt på stranden. Nogle enkelte gange mødtes jeg med andre døve der osse var der samtidig. Den ene var med hele sin pukkelryggede familie og de 2 andre var på en tiltrængt ferie efter 3 uger i Mumbai i forbindelse med deres projekt. Så det hele var meget velbalanceret, og jeg nød at kunne være alene, men osse snakke med andre danskere på tegnsprog.

Hen imod slutningen af min rejse, mødte jeg en svensk pige, som skulle vise sig at være ret påtrængende i sidste ende. Jeg snakkede med hende en aften, som jeg har gjort med mange andre folk, så der var intet usædvanligt over det. Vi aftalte vi skulle på bådtur og se delfiner sammen, da det er rart at man er 2 sammen om det. Jeg havde så ikke lige forventet, at hun troede vi så skulle være sammen hele tiden, dvs. spise sammen, sole sammen, gøre alt sammen. Jeg blev mildt sagt kvalt og det hjalp altså ikke at personalet på hotellet hele tiden sørgede for at fortælle mig at hun var der. Så måtte flere gange pænt fortælle dem, at jeg gerne ville sidde alene og spise, eller bare sidde og glo.

Så da jeg tog hjem igen, var jeg ret glad for at tage afsted, for det var gået hen og blevet en stor irritationsmoment med den svenske pige. Hvis jeg havde været på en længere backpacking tur, havde jeg bare sagt farvel til Palolem og taget videre til en anden strand, bare for at få fred. Hvad gør man egentlig ikke for lidt fred? Det jeg ville, var bare at læse i min bog, kigge på folk på stranden, måske nogle FÅ enkelte aftener sidde sammen med de andre beboere på resortet.. Er det for meget at kræve?

Det var sådan lidt om tiden i Goa… Gode tider.. Her er der nogle billeder..

IMG_2245 IMG_2259 IMG_2266 IMG_2300 IMG_2312 IMG_2367

 

English:

Goa… I guess it’s not gonna be a long post about Goa (or maybe, yes?) What I did mostly in Goa was chillin’ on the beach and read books on my iPhone. Very fancy to bring an iPhone with you to beach, but that how it is when you don’t want to bring more than 2 books with you, and you read incredible fast. The books I read while I was in Goa was The Hobbit (which I have read for X times now), A Game of Thrones and A Clash of Kings (book 2). I can recommend all of the three books highly.

When I first arrived to Goa, it was pretty late, and I just picked a place, which my bible (Lonely planet’s books about Goa and Mumbai) recommended. I’d read about you just could walk on the beach with your backpack and ask the different places with huts about the price and bargain, and then finally pick the place that suits you the most. The more temporarily the huts looked like, the cheaper it should be. My hut at Sevas was very nice, and definitely didn’t looked cheap, even though I’m sure a tropical storm could do stuff to the hut.
I won’t deny that I loved it when I saw the hut. I have dreamed about living in a hut, where everything is so basic, but very intimate. And it really was. The toilet and bath was under the sky (of course there was privacy, enclosed with a fence, so nobody could see you doing your business or bathed) It wasn’t a traditional bath, all you had was a huge bucket of water you used to wash with, and also empty the content in the toilet.

Inside the hut it was very spartan. There was a bed with mosquitonet (a must in Goa!), a table, a small book shelves. That was all. But I had my own terrace with 2 chairs, a table and a sunbed. It was all perfect and cozy. Only there was one negative thing, and it was a huge one; It wasn’t so close to the beach as I wanted.

So I stayed there for 5 nights, with the purpose of finding a better place. And I did. I found a great restaurant with huts, and spent the most of my time there. And then I moved in to a hut, which was slightly better than the first one. I really felt safe there, and there was mattress on the beach and the staff kept an eye on your stuff (among my lovely iPhone!) while I was swimming in the water. The people who lived there was very nice too and.. Then there was WIFI! When you are a solo traveler, your mantra really become: WIFI? ! WHERE WIFI?! As if you were a very limited person. But that how it was, and I’m not ashamed by that. The belonging restaurant was amazing! They had TUBORG and a toilet which had the flush mechanism.. All that for only 5 bucks extra per night – it was totally worth it!

So yeah, my days were spent well on the beach.. Some of the days I met other danish deafies who also were in Palolem beach. One of them was with his whole family and the 2 others were on a much needed vacation after 3 weeks in Mumbai due to their project. So it was all well balance, I enjoyed being alone, but also talk with the other danes in sign language.

When my vacation was close to its end, I met a swedish girl, whom appeared to be really pushing in the end. I spoke to her an evening, which I have done with many other people, so there was nothing unusual about that. We discussed that we should take a boat trip together to see some dolphins, and it would be nice to do it with another person. I just didn’t expected that she thought we were going to be together all the time, as in eating together, sunbathe together, do everything together. I really felt that it got too much and it really didn’t help that the staff always made sure to tell me that she was around. So it happened more than once, that I had to tell them that I just wanted to sit alone today and eat my meal in peace or do nothing alone.

So when I was leaving Goa, I was pretty happy to get away, because this girl really got on my nerves in the end. If I was on a longer backpacking trip, I wouldn’t have wasted my time with that, and just told Palolem Beach bye and find another peacheful beach to do my own stuff. What you don’t do for a little bit time alone?! All I wanted to was reading books, peoplewatching, maybe some FEW nights in company with the other people on the resort. Is that too much to demand? How was I to tell a person, that I actually isn’t interested in friendship at all, and the conversation and boat trip was nice enough,but I’m still only me on my trip?! In a nice way, that won’t make me sound like a horrible person?

Kategorier: Travels

Sofie Heilmann

Sofie is studying Digital Design and Communication at IT University, which she prefers to call fancy university. She loves traveling, writing, reading, eating, crossfitting, handstanding, running, talking, sleeping and so much more. Really, what she enjoys the most in life is sleeping and eating. That you can do everywhere. Sofie is a dreamer too. It could be about travels or her wet Ph.D dreams.. Or journalistic dreams. All in all, Sofie likes to live. Viva la vida!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *