English below

Så skal vi snakke om Facebook! (Husk at det er min blog, mine meninger – kan du ikke lide dem, behøver du ikke at læse videre.)
images

Ja, billedet taler for sig selv – kan jeg lide det eller ej?

Jeg kan ikke komme udenom, at jeg er ret afhængig af Facebook. Men det betyder jo ikke automatisk, at jeg elsker det helt vildt meget. Jeg har faktisk et meget splittet forhold til Facebook, og det er Facebook der selv har forårsaget min begyndende had til Facebook (og jeg vil alligevel bruge det! Forklaring følger).
Engang var jeg meget irriteret over folks brug af Facebook, men med tiden er det faktisk formindsket. Om det er fordi vi er blevet ældre og dermed mere private eller er det “Media Literacy” altså mere viden omkring hvad medier herunder osse sociale medier er og dermed osse viden om at alt hvad du lægger på nettet, vil kunne forfølge dig en dag i fremtiden. Specielt på Facebook, hvor din profil i princippet ikke kan slettes helt, kun deaktiveres! Og selv hvis den blev slettet, vil der stadig ligge sjove sager fra din Facebook profil i fremtiden!

Lad os lige liste brugen af Facebook:

 • Holde kontakt med venner fra overalt (især det her elsker jeg helt vildt højt!)
 • Skrive status updates (Hvis det er moderat, er det fint…)
 • Dele billeder
 • Dele alt muligt andet
 • Medlemskaber i diverse grupper (alt fra interesse, til studierelevante grupper og den slags)
 • Like sider eller som det er på dansk “Synes godt om” (øf, hvor jeg hader det der! Kunne de ikke have valgt en bedre måde at formulere det på dansk?! Intet under at jeg har min FB på engelsk!)
 • Begivenheder (Totalt love på denne funktion.. Det har aldrig været så nemt at arrangere noget med mange folk som nu!)
 • Og så meget meget mere som jeg egentlig ikke synes er værd at nævne

Hvad bruger jeg selv min Facebook mest til?!
Faktisk bruger jeg mest FB til at opsnappe nyheder blandt alle mine FB venner (ja skriver FB venner for jeg har over 700 og jeg kender ikke engang halvdelen ret godt) På den måde kan jeg følge hvad der sker i verdenen blandt døve… Mest sidder jeg og raser over forskellige ting… Bl.a.mine amerikanske venner. De har lissom et behov for at sige “se, jeg er en god person, jeg støtter gode sager” – lissom den der bevægelse med ligestilling i ægteskaber (kort fortalt, amerikanerne vil have det skal være en national lovgivning og ikke kun op til stater). Seriøst.. ALLE amerikanere smed det symbolske billede op:

images-1

Indtil da troede jeg faktisk at rød var min yndlingsfarve… Men efter at have set det OVERALT på Facebook, begyndte jeg at hade farven.. Altså misforstå mig ikke, jeg støtter 100% ligestilling i ægteskaber.. Men jeg synes bare der er bedre måder at vise det på, end på Facebook. Hvad godt kan det føre til? Det er jo ikke fordi regeringen ser alles Facebook profiler og kan se hvor meget befolkningen støtter formålet! Så… Skru ned for det, eller opret dog en gruppe med formålet at gøre noget aktivt udenfor Facebook. Så fik jeg det ud.

Nr. 2 ting jeg sidder og bander dybt og skrækkeligt over er sq de forpulede (undskyld mit sprog!) HASHTAG!! FAT DET DOG! Hashtag hører IKKE hjemme på Facebook. Det har INGEN funktion på Facebook. Det samme gælder @!! Facebook har deres egen måde at tagge folk. Brug det. Fri mig for det grimme syn af grimme ubrugelige hashtags overalt! Det eneste situation hvor det er OK at bruge hashtag er hvis du har linket din Instagram med Facebook. Accepteret! Ellers NO.

Sidst men ikke mindst vil jeg vende til Facebook udviklerne: FRI MIG FOR DE SKIDE SUGGESTIONS!!!!! Det sviner min ellers så fine newsfeed til!! Hader seriøst den der akne maske reklame ting nu!! Lad mig dog selv vælge hvilke reklamer jeg vil se. Jeg liker skam på diverse virksomheder og de spammer nok.. Men jeg har i det mindste SELV valgt det! Jeg forstår godt at Facebook er finansieret af reklamer, og jeg har ikke noget imod at det sviner min højre sidebar til.. Men IKKE min newsfeed! Lad den være i fred!

Okay, jeg kunne blive ved og ved med at skrive om FB.. Men ja.. Det er det her der har generet mig mest på det seneste! Men i princippet kan jeg konkludere at jeg må kunne lide Facebook mere end jeg hader den… For bruger den trods alt meget.

English

Let’s talk Facebook! (Let’s remember that this is my blog, my opinions.. Don’t like then? Then you’re free to close the window)

images

Yep, the photo says it all – do I like it or not?

Well, I can’t claim anything else than I’m actually addicted to Facebook. But it doens’t automatically means, that I totally LOOVE Facebook so MUCH!
I’m actually having a complicated relationship with Facebook, and mostly it’s Facebook that has caused my disliking toward Facebook (And still I will use it..)
Once I actually spent a lot time on getting annoyed at my Facebook friends, but with time it has become better. I don’t know if it’s because we all have grown up or we all just in general are more media literate – meaning more knowledge about media in general including social media. Perhaps people are more aware of whatever they put on the internet, it stays there forever and can haunt you someday in future. Especially on Facebook, where you profile can’t really be deleted completely. Only deactivated, which means Facebook save all your informations you once put on Facebook and that can be googled.

 

Let’s put a list of the use of Facebook:

 • Keep in touch with friends from everywhere (I especially love this function so much!)
 • Write status updates (if people can keep it moderate, then I’m cool..)
 • Share pictures
 • Share everything else
 • Memberships of different groups (I’m thinking of anything called group)
 • Liking pages or so (I hate hate the danish translation of “Like” – that’s why I’m keeping my Facebook in English version)
 • Events (I love this feature.. It has never been so easy to plan something with many people as it is now!)
 • And much much more which I don’t think is worth to mention

So what am I using my Facebook for? Mostly to keep myself updated with my FB friends (Yep, “FB friends” cos I got over 700 friends and I don’t even really know the half of them that well) In this way I’m able to keep up with what’s going on around the world. Actually… Mostly I’m just getting really annoyed on different thing… Like my american FB friends. Sometimes it’s like they have a need to say “look, I’m a good person, I support good causes” (No offense, my dear american friends, but it was pretty bad last time with equality in marriage) Because everyone wanted to tell that they support equality in Marriage in the U.S. my facebook almost went red.. With this:

images-1

Don’t get me wrong, I definitely support the cause… I just don’t have the need to tell my FB friends that.

I actually thought my favorite color was red. But after my FB almost turned red and full of “I support equality in marriage” I started to hate the color. I really believe that there are better ways of showing your support for causes.. Like participate in somethin active. Cos it’s not like the government see everyone FB profile and realize how much the people of the U.S. support equality in marriage. No, there are better ways of showing that. And it doesn’t only count this case, there are many other cases where people just think it’s enough to tell they support the cause on FB and just seem to think that they did enough! It’s not!
There.. Now I said it.. (This was just an example, there are plenty other thing that annoys me)

Second think I really deeply hate is those HASHTAGS!!! Get it, people… Hashtags do not belong to Facebook! There’s no function for hashtags on Facebook! It’s just ugly on Facebook.. It’s the same with this -> @ <- No function either.. Facebook got their own way of tagging people. Use that! It works fine!
In fact the only situation it’s OK to use hashtags is if you linked your Instagram with your Facebook. Then it’s inevitable.. But else, NO!

Last, but not least I want to “yell” at the Facebook developers: GET.THOSE.AD.SUGGESTIONS.OFF.FROM.MY.NEWSFEED! It’s messing up with the normally clean look on my newsfeed. It’s pure spam on my newsfeed! I want to choose myself what kind of ads I want to see on my newsfeed by liking different companys page on Facebook. They are spamming too, but at least I choose them myself! I get that Facebook make their money of ads, and I already accepted that the right sidebar is contamined with so many socalled designed ads for me! But DON’T you dare putting more ads on my newsfeed! Leave it alone!

Okay, I could go on and on with writing about Facebook. But yeah, those mentioned stuff is what bothered me at the most lately. And maybe in 6 months there are new things that bothers me on Facebook.
In the end I can conclude that I got to like Facebook more than I think… Since I still use it a lot..

 

Kategorier: Social Media

Sofie Heilmann

Sofie is studying Digital Design and Communication at IT University, which she prefers to call fancy university. She loves traveling, writing, reading, eating, crossfitting, handstanding, running, talking, sleeping and so much more. Really, what she enjoys the most in life is sleeping and eating. That you can do everywhere. Sofie is a dreamer too. It could be about travels or her wet Ph.D dreams.. Or journalistic dreams. All in all, Sofie likes to live. Viva la vida!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *