Så er jeg i Melbourne efter 21 timers rejse! Til min store overraskelse var det faktisk ikke så slemt at flyve så langt.. Jeg var godt underholdt af Harry Potter på min Kindle, det lykkedes mig at sove et par timer.. Maden i flyet var god, damen jeg sad ved siden af sad roligt hele vejen og alt var godt… Pigen der sad tværs overfor mig skræmte mig med sin trang til at snuse til sin kludedukke hun tydeligvis har haft hele livet.. Den var godt laset og mindede mig simpelthen om gyserfilmen Chucky! Og den måde hun snuste til den var på samme måde som en narkoman ville snuse til sin tiltrængte kokain fix efter 48 timers abstinenser! Hende brugte jeg mange timer på at beundre! Og mit gæt er at hun er 21-23 år gammel. Og det var endnu mere skræmmende.. Nøj hvor hun snuste til den dukke! Og sov med den lige under sin næse, så hun kunne snuse til den hele tiden!! Kæmpe fascination!

Jeg kan ikke sige så meget om Melbourne og Australien endnu udover at jeg aldrig har prøvet en så venlig paskontrol i mit liv.. Damen der kontrollerede mit pas var så smilende og så nærmest lykkelig ud over, at jeg skal være her i et år.. “Ohhhhh, you’re staying in Australia for a year! Awesome.. Here’s your passport, and enjoy it!” Tabte helt mælet og kunne ikke gøre meget andet end at smile og nikke usikkert.. Det er unaturligt! En glad paskontrollør?! Har aldrig hørt magen! Men det var alligevel rart, og det gjorde mig helt glad i låget. Bagagen kom så snart jeg var ved bagagebåndet, begge tasker i en rap.. Var helt imponeret.. Det ville aldrig være sket i KBH.. Slet ikke i USA.. I USA ville den sikkert være havnet til Afrika et sted istedet for at flyve med mig hele vejen! Kudos til Australien for den fantastiske førstehåndsindtryk!

Turen fra lufthavnen til hostellet var imponerende nemt! Det var bare skybus, tram og så gå 5 minutter og hostellet var der.. Skybus kører med 10 minutters mellemrum og tram endnu mindre ventetid… På hostellet blev jeg mødt af en meget glad australsk dame som sørgede for at jeg blev checket ind og hjalp med at slæbe min lille kuffert ind i værelset, som jeg deler med 4 andre gutter.. Indtil videre kan jeg sige følgende om dem: De stinker.. KÆFT FOR NOGLE SURE SOKKER! Og da jeg vågnede i morges troede jeg, at jeg havde drukket igår (hvilket er umuligt, da jeg gik i seng kl 21.30).. Det viste sig, at det var stanken af alkoholånder der havde lagt sig på mine smagssanser.. Lækkert ikk?
Desuden kom der en gut der er medarbejder her på hostellet ind til værelset og sagde “sorry” på Auslan (Same way as in ASL) Og bagefter viste han mig hele alfabetet på Auslan… Godt han ikke prøvede at stave noget som jeg skulle forstå.. Så havde jeg været lidt lost.. Og ellers skrev han på sin mobil hvem han var og jeg bare skulle sige til, hvis der var noget jeg havde brug for.. Hvis der er noget jeg kan sige om dette folk –  så er det at de er inderligt glade og venlige til helt det yderste!

In English

In Melbourne after 21 hours travel! To my huge surprise it wasn’t that bad. I was well entertained by Harry Potter on my Kindle, and I was able to sleep few hours. Food in flight was great, the lady who sat next to me was quiet all the way and everything was great! The girl who sat abeam of me kinda frightened me with her need to sniff her rag doll which she obviously had all her life. It was truly ragged and reminded me too much of the horror film Chucky! And the way she sniffed to the rag doll was in the same way a drug addict would sniff his cocaine after 48 hours abstinences! I spent many hours admiring her.. My guess is that she’s 21-23 years old. Which was even more frightening.. Damn she really sniffed that rag doll! And slept with it right under her nose, so she could sniff it all the time.. What a fascination.

I can’t say a lot about Melbourne and Australia yet, other than I have never ever in my life experienced a such nice passport control! The lady who controlled my passport was so smiling and almost looked like she was so happy that I’m staying in Oz (I’m gonna use Oz… Australia is too long to spell everytime!) for a year. “Ohhhhh, you’re staying in Australia for a year! Awesome.. Here’s your passport, and enjoy it!” It’s simply not natural.. A happy passport control?! Never heard the like of it! But it was nice and definitely made me damn happy! My baggage came as soon I was at the Baggage claim, both bags at once.. I was impressed.. This would never have happened in CPH.. Nor in USA.. No in USA my baggage probably would have flown all the way to Africa instead of following me to Australia. Kudos to Australia for the great first-hand impression!

The ride from airport to hostel was incredible easy. Just skybus, tram and then walk for 5 minutes. Skybus drives with 10 mins interval and the tram even less. At the hostel I was met by a very happy looking australian woman, who made sure I got checked in and helped me with carrying my baggage to my room.. My room in the other hand stinks.. I share it with 4 other guys.. All I can say about them is that they stink.. Like sour socks.. Which probably is exactly  the source of the smell.. I hope I get used to it soon! My nose is usually good at filthering smells, and this should definitely be one of them.
While I was getting settled in the room, a guy came to me and said “Sorry” in Auslan (which is same as in ASL). And then he showed me his alphabet in Auslan skills. Damn I was glad that he wasn’t trying to communicate with me with the alphabet! Then I would have been so damn lost! Instead of spelling everything, he wrote in his (obviously new) iPhone  about who he was (a worker at the hostel) and I just could contact him if I needed anything.. Aren’t they so friendly, them Australians?

If I’m to say anything about the folk here, then it’s Happy and friendly all the way!

Kategorier: AustraliaTravels

Sofie Heilmann

Sofie is studying Digital Design and Communication at IT University, which she prefers to call fancy university. She loves traveling, writing, reading, eating, crossfitting, handstanding, running, talking, sleeping and so much more. Really, what she enjoys the most in life is sleeping and eating. That you can do everywhere. Sofie is a dreamer too. It could be about travels or her wet Ph.D dreams.. Or journalistic dreams. All in all, Sofie likes to live. Viva la vida!

1 Kommentar

Sofie Heilmann på Facebook · 20. juli 2013 kl. 00:09

English below…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *