(From now on this first line will be in use when there isn’t english translation below.. If this line is absent, then assume it’s written in english too! Anyway, English below, dear non-danish-reading people)

Så har man en australsk nummer.. Det hjælper meget på situationen.. Nu kan jeg blandt andet finde rundt uden for.. Ikke at det var et problem før.. Eller.. Jeg ved det ikke.. Jeg kunne i det mindste finde frem til woolworths (en slags bilka, hvis det skal sammenlignes med noget dansk) uden problemer. Inden jeg endte i Woolworths, gik jeg lidt længere og endte på stranden med en fantastisk solnedgang som udsigt! Det var rigtig hyggeligt og så fredfyldt. Så skide være med, at det ikke er specielt varmt.. Når der er palmer og strand kan man slet ikke klage!

Photo 20-07-13 16.52.18Photo 20-07-13 16.59.06

Jeg fandt Acland st, som er en rigtig hyggelig gade med meget hyggelige butikker! Blandt andet var der en der hedder Typo! Fandens til hyggelige små ting og sager man kan købe der! Det er så intimt og der var også fine tøjbutikker, som jeg ikke nåede at tjekke ud fordi jeg var sulten og skulle have mad NU. Fandt også streetart som fascinerede mig en hel del..

IMG_3048

Jeg vågnede allerede kl 5 om morgenen og var ikke i stand til at sove længere.. Så jeg fik da nået at skrive den første blog indlæg og hygge mig mens alle andre sov.. Sure sokke lugten er heldigvis blevet mindre.. Enten stinker det mindre eller også har jeg bare vænnet mig til det. Jeg tror desværre det er det sidste der er korrekt…

Tilbage til pointen – af en eller anden grund var det nærmest umuligt at stå op alligevel… Jeg faldt sågar i søvn igen kl 12 og vågnede halvanden time senere.. Og blev liggende og hyggede mig.. Tror det var fortjent efter 19 timer og 20 minutter i flyet på min flade røv (hvis den ikke var flad, så er den hvert fald nu!) Kl 16 tog jeg mig endelig sammen og så var der ikke længe til det blev mørkt.. Det bliver nemlig først lyst kl 7.30 om morgenen og mørkt allerede kl 17.30.. På den måde kan vinteren mærkes.. Ellers griner jeg af det de kalder for vinter her.. Det er ikke varmt, men heller ikke koldt.. Og at det ikke blæser hjælper jo meget på det hele.Folk har seriøst vintertøj på, men der er altså også nogle der render rundt i shorts og tshirt. Mit gæt er, at han er fra Skandinavien…

På hjemvejen stødte jeg ind i endnu mere venlighed, som jeg synes fortjener en plads her. En husejer havde stillet en skål vand uden for hegnet med et skilt at vandet er til tørstige hunde. Se billedet herunder:

Photo 20-07-13 18.29.08
Ejmen, det er da bare ikke til at stå for?! De er venlige, de der australiere…

Jeg tror jeg er træt.. Er det bare mig eller blev det her en rodet indlæg?

English:

Now I got an aussie phone number.. It helps a lot. Among other I’m able to find my way around here.. Not because it was an actual problem.. Just.. The convenience to have maps on your hand, right? At least I was able to find the way to Woolworths (the supermarket.. Yes.. THE supermarket..) without any problems. Before I went to Woolworths, I walked to the beach with an incredibe sunset. It was so cosy and peaceful. So who cares that it’s winter?! When there are palms and beach you can’t complain!

Photo 20-07-13 16.52.18 Photo 20-07-13 16.59.06

I found Acland St, which is a really cosy street with really cosy shops. Among other there was one called Typo. Damn cosy little things you could buy there.. The street was so intimate and there were also fine clothes shops, which I didn’t had the time to check out because I was hungry and that usually means FOOD NOW! Primitive needs! I also found streetart, which was fascinating!

IMG_3048

I woke up 5am and wasn’t able to sleep more. So in that way I got time to write the first blogpost and chill while everyone else were sleeping. The sour socks smell is less bad now.. Either it stinks less or I just got used the smell.. Unfortunately I think it’s the last one that is correct.

Back to the point – for some reason it was nearly impossible to get up.. I even fell asleep again 12pm and woke up an hour and half later. And then I just stayed where I was and chilled. I believe it was well-deserved after 19 hours and 20 minutes inflight on my arse (if my arse wasn’t flat before, it sure is now!). 16pm I finally pulled myself together and went out and then there wasn’t long till it would be dark again. You see, winter in Melbourne is almost same as in Denmark light-wise. The sun rises 7.30am and sets 5.30pm.. Not many daylight hours. But other than that, I’m laughing my arse off because they call this winter. It’s not warm here, but not cold either.. And it’s not windy, and that’s good, so the chill factor doesn’t gets down. People are seriously wearing winter clothes, but in the other hand there are some who wears shorts and tshirts.. May I guess that he’s from Scandinavia?

On the way home I ran into even more friendliness, which I think deserves a little space here. A house owner put a bowl of water outside of his/her fence with the sign telling people that the water is free for thirsty dogs.

Photo 20-07-13 18.29.08

I mean.. Isn’t it just amazing?!

Okay, I think I’m pretty tired.. Is it just me or did this post turn out to be quite messy?

Kategorier: AustraliaTravels

Sofie Heilmann

Sofie is studying Digital Design and Communication at IT University, which she prefers to call fancy university. She loves traveling, writing, reading, eating, crossfitting, handstanding, running, talking, sleeping and so much more. Really, what she enjoys the most in life is sleeping and eating. That you can do everywhere. Sofie is a dreamer too. It could be about travels or her wet Ph.D dreams.. Or journalistic dreams. All in all, Sofie likes to live. Viva la vida!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *