Efter en samtale med en fra storbrittanien indser jeg faktisk, hvor heldige vi er her i Danmark! Vi får hele uddannelsen gratis (en ting som vi tager som en selvfølge), vi får SU (atter en ting vi tager som en selvfølge).. I UK skal de selv betale for deres uddannelse (undtagen skotterne, de får deres BA gratis!) og de får ikke SU, de får det der er tilsvarende med SU lån.. Altså, de får penge udbetalt, men skal betale dem tilbage når de starter med at arbejde.

Se, det havde jeg ikke troet. Jeg er vokset op i en samfund, hvor det er en selvfølge, at jeg ikke skal betale for at studere, at jeg får penge udbetalt mens jeg studere! Så forventede jeg nærmest at det ville være det samme overalt i Europa! Men næh nej, så fik jeg lært lektionen!

Jeg er godt nok glad for, at jeg er dansker!

Kom til at tænke denne latterlige og komplet umulige tanke: Tænk nu hvis regeringen forslog, at indføre egenbetaling på uddannelse?? Og at ydelserne fra staten er kun i form som SU-lån, eller slet ingen? Jeg tør sq vædde på at den danske befolkning ville vælte regeringen i stil med de røde demonstranter der herser rundt i Bangkok for tiden! (La Revolución!! Wohaa.. Ud med Løkke, den slatne ged.. -Hehe, fik bare lyst til at blande Løkke ind i det her!)

Kategorier: Education

Sofie Heilmann

Sofie is studying Digital Design and Communication at IT University, which she prefers to call fancy university. She loves traveling, writing, reading, eating, crossfitting, handstanding, running, talking, sleeping and so much more. Really, what she enjoys the most in life is sleeping and eating. That you can do everywhere. Sofie is a dreamer too. It could be about travels or her wet Ph.D dreams.. Or journalistic dreams. All in all, Sofie likes to live. Viva la vida!

1 Kommentar

Kristina Stackelies · 14. april 2010 kl. 16:08

Hold da op, det vidste jeg heller ikke. Er også selv glad for jeg er dansker!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.