Folk har ofte spurgt mig hvad jeg hader ved USA, og jeg har ikke kunnet give et egentlig svar (udover maden i cafeteriet og roommate)..

MEN NU VED JEG DET…

Fordi Amerikanerne er vant til at alt er på engelsk, betyder det osse at man skal være meget meget heldig hvis der er closed captioning (undertekster) i biografen! Og det plejede ikke at være et problem, for så ofte går jeg heller ikke i biografen..
Men idag irriterer det mig helt vildt….!

Jeg ved ikke hvor mange der ved at jeg er den store Harry Potter fan, men det er jeg altså.. Osse selvom jeg hader filmene, så ser jeg dem. I de sidste mange år, har jeg set Harry Potter på selve premiere dagen sammen med min familie og Charlys familie, hvilket altid er så hyggeligt!

Men nu er der premiere på fredag (ja ved desværre godt at der allerede er premiere i DK nu), og min familie plus charlys familie er mange mange mange kilometer væk.. Det er trist, for det plejer jo at være Charly der skal lytte til mit evige brok over hvor forkert filmskaberne har gjort det.. At de simpelthen ødelægger historien og så videre..
Så jeg må finde nogen der skal lægge øjne til mit brok over hvor dårlig filmen er lavet.. (Tror jeg har et par stykker i hovedet, men spørgsmålet er bare: Gider de mon at se Harry Potter? Kan jeg mon tvinge dem til at se den sammen med mig og lægge øjne til mit brok? Måske skulle jeg bare lade vær med at sige hvilken film jeg har valgt, at det er en overraskelse og jeg lover at den er vildt god? (selvom jeg udmærket ved at den vil være så meget dårlig i forhold til bogen – ja jeg kan ikke skildne bog og film i denne situation!))

Næste problem… Closed captioning. Hvis jeg rent faktisk vil se den med undertekster – hvilket er livsnødvendigt naturligvis, så skal jeg hele vejen til Alexandria i Virginia for at glo den.. Alternativet er en anden metode de kvikke (Ha!) amerikanere har fundet på. Det er en skærm ved ens sæde som man trækker op og sætter den op sådan at man kan se undertekster og film uden at underteksterne forstyrrer de andre biograftilgængere.. Umuligt at forklare, for jeg har aldrig set det selv. Min ASL lærer forklarede mig TÅLMODIGT hvad det var for noget. Nå men Døve amerikanere synes det er noget crap! Fordi den stang til at holde skærmen oppe mod selve biograf scenen har en tendens til at falde lidt ned, så man er nødt til at holde undertekstskærmen under hele filmen, hvilket ikke er optimalt..

Hmm.. Jeg tror det er det værd.. Nu er problemet bare: Hvem skal følges med mig? Under andre omstændigheder kunne jeg sagtens være gået i biografen alene… Men denne film kræver altså et par tålmodige øjne til mit brok. Ellers er det ikke rigtigt!
Alternativet ku jo osse være at Charly fløj hertil ASAP og så filmen med mig.. Men tror det er meget urealistisk.. Hvad siger I?


Sofie Heilmann

Sofie is studying Digital Design and Communication at IT University, which she prefers to call fancy university. She loves traveling, writing, reading, eating, crossfitting, handstanding, running, talking, sleeping and so much more. Really, what she enjoys the most in life is sleeping and eating. That you can do everywhere. Sofie is a dreamer too. It could be about travels or her wet Ph.D dreams.. Or journalistic dreams. All in all, Sofie likes to live. Viva la vida!

4 Kommentarer

Julie H · 18. november 2010 kl. 22:02

Det der skærm har jeg prøvet og DET ER IKKE DET VÆRD!!! Tro mig!

Sofie Heilmann · 21. november 2010 kl. 01:10

Det bliver afprøvet iaften.. Jeg er desperat efter at se Harry Potter og USA er ikke døvevenligt når det kommer til stykket!! 😉 Wish me good luck

Jan · 22. november 2010 kl. 00:10

…. og hvordan var skærmen så????

Katrine Heilmann · 25. november 2010 kl. 08:05

Det er jo en fantastisk god film – men indrømmer at bogen er bedre og at der er steder hvor det er en fordel at have læst bogen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *