Jeg er nødt til at sige det.. Danskerne tror måske at jeg føler at jeg går i glip af det helt store nu hvor jeg er i USA og ikke skal fejre jul..

Men jeg er ikke enig på det punkt. Faktisk er det en lettelse at misse diverse julefrokoster, pinlige branderter og mad som jeg alligevel ikke kan lide.Ikke mindst jeg slipper osse for julestresset i forbindelse med julegave indkøb. Det plejer at være et helvede at skulle ud i kulden (og det SNER som bare pokker i Danmark!) for at mænges med alle mulige andre julestressede shoppere og købe gaver hvis pris er blevet sat op fordi forretningerne godt ved at danskerne ikke kan gøre andet end at punge ud..

Sidst jeg synes julen bare var vildt spændende, må vist have været da jeg var barn.. Efterhånden synes jeg at termet, jul begyndte at hænge sammen med stress. Alle er stresset over maden der skal tilberedes, alle er stresset over julepynten der skal laves og så videre og så videre. Og jeg hader at stresse over maden, for jeg spiser det alligevel ikke! Jeg kan IKKE lide flæskesteg, jeg kan IKKE lide rødkål, jeg kan IKKE lide søde kartofler, jeg kan BESTEMT IKKE lide ris’ala’mande! Jeg plejer at få min egen måltid enten bestående af en steak eller julemedisterpølse med almindelige kartofler til. Og jeg plejer gerne at blive sat til at lave det selv fordi julestegen skal passes eller hvad ved jeg.. Til dessert plejer jeg at få lov til at bare rode i risalamanden for at se om jeg har vundet mandlen, hvilket jeg alligevel næsten aldrig gør (jeg vandt den sidste år…! Til min egen store overraskelse!)

Julefrokosterne er en fornøjelse.. Men synes aldrig det er det helt store, da maden der bliver tilbudt alligevel ikke falder i mit smag, og så fordi jeg har spist for lidt, bliver jeg for hurtigt fuld. I år slap jeg for at tage turen til jylland til en julefrokost der koster kassen, hvor jeg alligevel ikke får hvad jeg har betalt for pga. min julekræsenhed. Det samme gælder i KBH hvor julefrokosten gerne er dyrere end den i jylland, men stadig billigere fordi man ikke skal betale transport..

Julegaver er osse et torn i øjet på mig. Jeg hader at skulle sidde og finde på hvad jeg ønsker mig til jul..! Ønske sig ting og sager som man rent faktisk ikke har brug for alligevel.. Tingene der kommer på ønskelisten er ikke ligefrem ting man ønsker sig, men ting man bare har fundet på for at udfylde den tomme A4 ark.
Iår har jeg ikke frigivet en ønskeliste af princip. Jeg er her i USA, jeg er ikke hjemme den 24. december, hvor gaveudvekslingen foregår. Jeg kan ikke se nogen formål i at få julegaver når jeg ikke er der. Er det ikke det der er meningen med gaver? Se personens glæde over hvad man nu har fundet på?

Ved I hvad jeg glæder mig til denne jul? Bare få lov til at slappe af, lade en restaurant klare maden for mig, glo tv, læse en bog og hvad jeg nu finder på.

Men jeg kommer dog til at savne den 25. december, som er så afslappende og hyggelig. Det er der man mærker at julestresset for alvor er ovre og der er ingen der gider at stresse overhoved. Maden der bliver lagt på bordet er efter hver og ens ønske og det smager altid fantastisk godt! Bagefter plejer vi at spille nogle spil, enten matador spillet, trivial pursuit og andre spil. Det er altid en fornøjelse og der er en tendens til en masse grin på den dag. Osse selvom vi starter en omgang vandkamp, grines der. Når jeg kommer til at sprøjte vand i hele køkkenet fordi jeg i dovenskab har vendt hanen så jeg bare kan fylde vandflasken på den måde, hvilket ikke var den mest geniale påfund.

For min skyld kunne man godt bare nøjes med d. 25 december… Og skippe resten…

Glædelig jul

– Grinchen


Sofie Heilmann

Sofie is studying Digital Design and Communication at IT University, which she prefers to call fancy university. She loves traveling, writing, reading, eating, crossfitting, handstanding, running, talking, sleeping and so much more. Really, what she enjoys the most in life is sleeping and eating. That you can do everywhere. Sofie is a dreamer too. It could be about travels or her wet Ph.D dreams.. Or journalistic dreams. All in all, Sofie likes to live. Viva la vida!

2 Kommentarer

Marie P · 6. december 2010 kl. 22:55

Sørgeligt – for mig er julen ikke lig med stress! Jeg blir overhovedet ikke stresset! For mig er julen lig med hygge med familien i flere dage <3

Marie P · 6. december 2010 kl. 22:55

ps… faktisk er… julen lig med…… JULEMADEN! Loving it! :d

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *