Dagens spørgsmål der fik mig til at tænke: Duh, dumt spørgsmål!! Men mine kære amerikanske medklassekammerater kom med endnu dummere og naivere svar end jeg kunne tåle..

Spørgsmålet lød således: Hvis du pludselig blev millionær her og nu, hvad ville du så gøre?
Mange af mine medklassekammerater svarede at de ville forlade skolen før du kan nå at blinke, hvilket jeg synes er et fantastisk dumt svar!

Jeg svarede selvfølgelig igen på meget dansk vis og spurgte: Hvad gør du så hvis du pludselig mister alle penge på en gang og står tilbage uden værdier.. Er det så ikke at foretrække at have en eksamensgrad at falde tilbage på?

Læreren synes at svaret var genialt, mens min medstuderende synes jeg var tosset. For selvfølgelig kunne han da ikke miste alle penge på en gang… Han ville jo bruge en del af pengene til investering..
– Nej selvfølgelig kan man da slet slet ikke tabe penge på investering! Hvor dum kunne jeg dog være! Eller?

Læreren forstod min pointe og hentydede til et nordisk land, nemlig Finland der gik bankerot.. Måtte lige med min nordiske insiderviden rette min lærer og sige at det faktisk var Island der gik bankerot. Island??? (hentydede til tegnet Island) Måtte så stave: I C E L A N D.. Nåeh ja, så det er tegnet for landet… Aha..

Tja, i det mindste fattede læreren mit pointe og min kære snævertsynet medstuderende kunne sidde stille på sin stol og tænke på livet realiteter.

Sommetider er Amerikanere (og ja jeg generaliserer hjertens gerne her! For det er sjovt at pege fingre ad amerikanerne!) virkelig snævertsynet og kunne godt trænge til at komme ud og se det virkelige verden. Eller osse bare læse om finanskrisen, som for iøvrigt ikke bliver omtalt så meget her i USA.. Her fokuseres der jo på Obama og Krigen i Afghanistan.. Der eksisterer ikke andet..

Og undskyld min sure galde, men jeg har grund til at være sur på Amerika lige nu.. Madforgiftning 2. gang på 2 uger er ikke ligefrem et humørbooster! Tror bare jeg går sur i seng.. Uden min amerikanske kæreste, der tror vi danskere stadig bruger hestevogne i Danmark… (Nu var det blot hvordan han forestille sig Danmark da jeg spurgte ham i vores begyndende fase af forholdet… Men jeg hænger fast ved det når jeg er sur på Amerika!) Godnat

Kategorier: Gallaudet

Sofie Heilmann

Sofie is studying Digital Design and Communication at IT University, which she prefers to call fancy university. She loves traveling, writing, reading, eating, crossfitting, handstanding, running, talking, sleeping and so much more. Really, what she enjoys the most in life is sleeping and eating. That you can do everywhere. Sofie is a dreamer too. It could be about travels or her wet Ph.D dreams.. Or journalistic dreams. All in all, Sofie likes to live. Viva la vida!

2 Kommentarer

Katrine Heilmann · 2. marts 2011 kl. 08:54

Hvad ville du gøre?

Sofie Heilmann · 3. marts 2011 kl. 07:07

Ville da bruge pengene til at studere videre her på Gallaudet University.. 🙂 Og en lækker lejlighed med lækre ikea møbler ved metroen… Det er det jeg ville gøre!
For mor og far sagde altid at det er enormt vigtigt at have en uddannelse ligemeget hvad.. Det er graveret fast i min hjerne..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *