Nu har jeg haft mulighed for at benytte mig af tolk i en uge, hvilket er rigtigt godt at få prøvet af inden jeg eventuelt starter på min universitetsuddannelse til august.

Men hvad jeg har oplevet indtil videre er ikke ligefrem imponerende. Jeg er blevet vant til at alt bliver formidlet præcis som jeg vil have det, da det foregik direkte, altså ingen skulle tolke for mig og eventuelt ændre mine ordvalg.
Jeg har den fordel (ulempe måske) at jeg kan høre hvad de tolker, og indimellem synes jeg deres tolkning af mine tegn kommer på et niveau langt under min, hvilket kan genere mig gevaldigt meget, da jeg ved at de andre opfatter tolkens ordvalg som mine..

Jeg synes det er dårligt at jeg ikke kan stole på at tolkningen bliver på et højt niveau, istedet for at blive simplificeret så meget at jeg lyder som en 5 årig.. (overdrivelse fremmer forståelse…)

Ikke bare det, så må tolkene bede om gentagelse flere gange fordi jeg tilsyneladende “tegner” lidt for hurtigt, og det synes jeg er meget hæmmende. Det kan ikke være rigtigt at jeg skal gå flere niveueaer ned for at tolkene skal kunne forstå mig.

På den måde synes jeg tolkene slipper for let gennem deres uddannelse, hvor vægten formentlig nok primært bliver lagt på deres kvalitet af tolkning fra stemme til tegn. Men tegn til stemme.. Deri mangler kvaliteten.. Døve er nødt til at snakke langsommere og meget tydeligere på tegnsprog for at tolken kan forstå..

Det kan bare ikke være rigtig……

Kategorier: Education

Sofie Heilmann

Sofie is studying Digital Design and Communication at IT University, which she prefers to call fancy university. She loves traveling, writing, reading, eating, crossfitting, handstanding, running, talking, sleeping and so much more. Really, what she enjoys the most in life is sleeping and eating. That you can do everywhere. Sofie is a dreamer too. It could be about travels or her wet Ph.D dreams.. Or journalistic dreams. All in all, Sofie likes to live. Viva la vida!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *