Saa er jeg i Kina.. Vi naaede til vores hotel kl 1 igaar nat.. Det var en lang dag med fly fly fly og atter fly..  Da vi ankom vidste vi ikke helt hvordan i alverden vi skulle komme hen til vores hotel, men der er aabenbart en service, hvor de korer os hen til hotellet mod et gebyr, saa det benyttede vi os af.. Det kostede 200 Yuan at blive fragtet til vores hotel, saa det var okay billigt.. Da vi ankom til hotellet blev vi da noget overrasket over hvor luksuiost det var.. Vi folte os alt for grimme til at sove i den fine hotel, saa vi glaede os til at finde en hostel, hvor vi kan fole os mere normale og paa lige fod med de andre… Vi brugte hele dagen ude igaar, saa vi folte ovenikobet at vi spildte vores penge i det hotel… Men vi havde betalt for det i den pakke vi fik gennem Kilroy travels, saa der var ikke noget med at betale ekstra.. Naeste gang vil jeg dog klare logi selv, da Kilroy formentlig bliver bestukket med et vist belob for at indkvartere naive forstegangs backpackere i de dyre hoteller..

Dagen igaar blev som tidligere skrevet, brugt ude.. Vi fik gaaet en hel del, Britt regnede det vist til ca 14 km.. Det var temmelig vildt, men ja, man kan jo ikke klage over lidt motion.. Vi fik set den forbudte by.. Det er en stor labyrint, og det kan vaere svaert at finde rundt uden et kort over den Forbudte By..  Men vi fandt igennem den og den var faktisk utrolig imponerende.. Det var svaert at lade vaer med at blive imponeret over dens pragt og maegtighed.. Det er osse svaert at forestille sig at der boede kejsere og dens personale.. Den var saa stor, at der garanteret kunne vaere 10.000 personer boende i byen.. Imponerende syn… Det underlige var osse at der er en masse lovestatuer hvor den traeder paa en identisk miniature.. Har egentlig ikke fundet ud af betydningen, men det haaber jeg paa at finde ud af paa et senere tidspunkt..
Efter Den Forbudte By, gik vi hen og kiggede paa en shopping gade, der kan minde en lille bitte smule om stroget.. Lysten til at shoppe er der bare ikke for tiden, saa det blev bare lidt kiggeri, og saa gik vi hen mod Silkevejen (silkemarkedet).. Det kunne jeg godt have vaeret foruden… Man har ikke fred til at kigge, alle kinesere traekker en hen til deres egen stand, og opfordrer til at kobe det og det.. Det synes jeg er meget forstyrrende, saa jeg fik pludselig travl med at komme ud derfra.. Men det var nu interessant at det naermest var en indkobscenter.. Troede det var ligesom nattemarked i Taipei.. Men der tog jeg vist fejl..
Efter at have gaaet ca 14 km, besluttede vi os for at vi havde fortjent en ol.. Saa vi fandt et sted hvor vi drak et par oller inden vi tog hjem til vores fine fine hotel og sov paa vores fine fine madrasser.. Jeg havde aldrig troet at jeg kunne fole at der er noget der er for fint til mig.. Troede virkelig at jeg var en luksusdyr.. Men nu har jeg laert at jeg faktisk foretraekker at bo i youth hostel, og det er heldigvis meget billigt..

Naeste dag checkede vi ud, og spiste morgenmad i vores internationale cafe som har en computer til frit raadighed.. Saa Britt og jeg benyttede det til at tjekke email, plus finde den naeste hostel vi skulle bo i.. Vores ben var smadret fra dagen for, saa vi var lidt ugidelige… Humoret var ikke saa hojt som det kunne vaere, men vaegten paa ryggen var med til at traekke ens humor ned.. Men vi fandt vores nye hostel, som faktisk er et udemaerket sted.. Stadigvaek var vi for traette til at lave noget, saa vi blev enige om at vi skulle hen til Beijing Railway station, og kobe billet til vores videre rejse til Xian paa torsdag. Jeg glaeder mig til at komme videre fra Beijing.. Atmosfaeren her falder ikke i min smag.. Mon ikke de mindre byer er hyggeligere..?
Britt og jeg er faktisk slet ikke lobet ind i besvaerligheder eller problemer her i Beijing, saa der har ikke vaeret noget negativt her overhoved.. Kan anbefales at rejse til Beijing, men saa er det nok bedre at rejse videre naar man har set alt det vigtige..

Forresten, jeg har sorme kun set 2 7 eleven her i Beijing.. Det falder slet ikke i min smag.. Der skal vaere en 7 eleven ved hvert hjorne, for jeg foler mig 100 % tilpas.. Nok derfor vi hurtig skal videre..
Jeg havde osse en forestilling om at Kineserne var et uforskammet folkefaerd som ikke kan taale at tabe ansigt.. Men de er faktisk super super flinke her, og vi er ikke blevet afvist en eneste gang naar vi spurgte om vej. Det er positivt..

Imorgen skal vi hen og se den kinesiske mur.. Det bliver en heldags tur fra kl 8 til 16, saa mon ikke Britt og jeg er godt smadret naar vi vender tilbage her??

Kategorier: Travels

Sofie Heilmann

Sofie is studying Digital Design and Communication at IT University, which she prefers to call fancy university. She loves traveling, writing, reading, eating, crossfitting, handstanding, running, talking, sleeping and so much more. Really, what she enjoys the most in life is sleeping and eating. That you can do everywhere. Sofie is a dreamer too. It could be about travels or her wet Ph.D dreams.. Or journalistic dreams. All in all, Sofie likes to live. Viva la vida!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.