Beijing faldt virkelig ikke i vores smag, saa det var ikke saa underligt at vi ligefrem sad og glaedede os til at komme videre til Xian med nattoget. Vi skulle ud af hotellet inden kl 12, og forst med toget kl. 21.18. Efter at have efterladt vores baggage i den rigtige station (ja der er 2 railway station, og efter 1 timer med masser af kommunikationssvigt med folk fandt vi ud af at vi skulle hen til Beijing west railway.. Det kunne de bare have skrevet fra starten af saa vi ikke endte med at blive enorm frustreret over at de ikke ville se efter vores baggage i Beijing Railway.) Naa, men vi havde en hel dag hvor vi kunne naa de sidste sevaerdigheder. Vi naaede saa at se Sommerpaladset som godt nok var imponerende stort. Saa stort at det var helt uoverskueligt at gaa rundt derinde. Der manglede simpelthen skilte der kunne fore en de rigtige veje, for Britt og jeg endte med at gaa kilometervis uden at vide hvor vi endte.. Da vi stodte paa udgang nr. 2 under vores laaange gaatur, blev vi enige om at vi havde gaaet nok. Jeg havde osse ondt i maven, saa det er meget let at give op. Var jeg der sammen med mor og far havde de sikkert tvunget mig videre uanset om jeg gad eller ej.. Saa det var nok heldigt at mor og far ikke var med.. 😉 Meen men, til vores forsvar vil jeg liige naevne at vi havde gaaet 2 timer i traek, saa jeg synes det er meget normalt at man ikke rigtig gider mere.. Ikk’ osse foraeldre?

Britt har den tradition at hun meget gerne vil se hvert hovedstads vigtigste stadion, og det var ingen undtagelsen her i Beijing, for der var den olympiske stadion fra De Olympiske Lege 2008 i Beijing. Jeg maa hilse og sige at det var et grimt grimt syn udefra.. Virkelig grimt.. Maaske ser det godt ud paa lang afstand eller paa luftfotos, men NOJ hvor var det grimt naar man stod taet paa.. Men hvem siger at kunst altid skal vaere smukt? Har set masser af kunstgenstande som alle andre synes er genialt undtagen damen her.. Maaske er det bare min smag der ikke passer sammen med omverdenens.. Vi var indefor, og det foltes ret smaat selvom der kan sidde 91.000 + 11.000 (midlertidige pladser der kan saettes op ved behov). Maaske fordi det var saa enorm, at det foltes virkelig smaat.. Vi kunne se fodboldbanen, hvor finalerne blev afholdt, og jeg synes ikke det saa saerligt stort ud.. Taenkte at jeg let kunne lobe en runde uden at blive en smule forpustet. Men ja, stadionen er enorm at alt andet foltes vildt smaat. Det var en fin oplevelse, og osse ret anderledes end alle de templer, statuer fra en eller andens dynasti osv. Rart med sport til afveksling.

Togturen til Xi’an var enorm behageligt.. Vi havde valgt softsleeper som nok er paa niveau med 1 klasse i Danmark. Det var virkelig komfortabelt, og jeg sov bedre end jeg nogensinde har gjort. Men det blev en opvaekning med stress, for kl 8.30 var vi ankommet til Xi’an,  hvilket ikke passede overens med vores beregninger. Vi troede nemlig at det var 17 timer, saa det var bare om at sovesaa laenge som muligt. Toget var aabenbart et ekspresstog, saa den kunne klare turen paa solle 11 timer. Uden mulighed for at kunne borste taender eller den slags, blev vi modt af en million mennesker der ville tilbyde os logi, ture og meget meget mere. Men vores forste maal var at kobe en billet videre til Chengdu om aftenen, saa vi kunne spare paa hostel udgifterne. Og saa ville vi osse finde et sted hvor vi kunne efterlade rygsaekkene. En mand var meget meget og jeg mener virkelig meget ivrig efter at hjaelpe os. Da vi fik fortalt med fagter og bog at vi skulle have en billet til Chengdu om aftenen forst viste han os lystigt vejen til Billetkontoret og hjalp med at kommunikere med billetdamen og fik bestilt togbillet og pladser til os. Det var jo fedt nok. Bagefter provede han at tilbyde tur til Terra-kotta statuerne, og de priser var lidt for hoje til min smag. Jeg vidste udemaerket at man kunne komme dertil meget billigere med taxa. Han tilbod os at komme dertil og hjem for 500 Yuan, og ifolge mine beregninger kunne vi alstaa komme dertil for ca 120 yuan, saa jeg var staedig og provede at forhandle.. Tilsidst gik han med til en entre og koretur for kun 250 Yuan. Det var mere acceptabelt. Men forst skulle baggagen efterlades og morgenmad skulle indtages. Manden fulgte os livligt Lefting Luggage og bagefter til McD, hvor vi kunne spise morgenmad (nej nej ikke burgere, der er en morgenmads udvalg i McD om morgenen..) Da vi var faerdige, ville manden forhandle videre omkring prisen og da havde han sat den staerkt op at Britt og jeg blev enige om at skrotte ham og tage en taxa dertil selv.. Vi skulle hvert fald ikke have nogen til at snyde os. Vi prover at vaere kloge backpackere, og det gaar osse ret godt.
Vi kom til Terra-kotta museet for kun 65 Yuan. Bagefter kan i liige tro at Britt og jeg var stolte af at vi ikke hoppede paa mandens tilbud. (Han sagde en taxatur kostede 250 pr vej – den logner!)
Vi fik set Terra-kotta statuerne og det var ret specielt. Vi havde begge helt andre forestillinger om hvordan det ville se ud, Britt’s var at Terrakotta statuerne var uden for, mens min forestilling var en mork dyb tunnel, hvor der var blevet sat lamper op, saa man saa terra kotta statuerne i et specielt lys. Men vi tog fejl. De stod indeni en hal der var blevet bygget omkring udgravningsstedet, saa man kunne gaa rundt og se dem fra alle sider. Der var steder hvor de endnu ikke var faerdige med udgravningen, og jeg tog vist et par forbudte billeder af et udgravningssted som saa ud til at vaere igang.. Men mit eneste forsvar er at skiltet stod i midten og jeg tog billeder inden jeg saa skiltet.. Saa det er ikke ulovligt.
Kinesere er meget pengegaerige. Det var slet ikke nemt at faa en taxa tilbage til byen.. Alle naegtede at lade taxameteren kore, hvilket var min krav, og jeg ville absolut ikke acceptere nogen pris over 65 yuan. Alle havde sat deres pris paa 100 yuan, saa jeg og Britt snakkede om at vi bare skulle vente paa bussen tilbage til byen. Der er ingen kinessere der skal have lov til at snyde og tjene penge paa os 2.. Men der var en anden mand, der ikke var taxachauffor, men bare en der nok vil tjene et par ekstra skillinger ved at lege taxachauffor, og han satte tilsidst prisen paa 65 yuan. Det gik jeg gladelig med til.. Inden vi overhoved naaede ind til byen var det vist svaert aat komme til med bil, saa manden sorgede for at vi kunne komme med tuktuk resten af vejen. Jeg betalte manden 60 yuan, og tuk tuk damen 5 yuan.. Det skulle hvert fald ikke blive mere end hvad det ville have kostet med en taxa.

Vi havde staddig nogle timer inden vi skulle med den naesten tog, saa vi brugte tiden paa at finde klokketaarnet, saa vi kunne se den osse.. Vi har saefterhaanden set saa mange templer at det ikke laengere er et imponerende syn. Saa nu er vi blevet enige om at der skal faerre templer i fremtiden, for vi foler slet ikke vi bliver imponeret laengere.
Da vi skulle tilbage til stationen for at hente rygsaekkene, og vente paa toget ville vi tage en tuk tuk igen.. Vi fandt en efter kort tids gaatur, og damen forlangte 10 yuan fra hver af os. Det ville jeg bestemt ikke acceptere, saa jeg forhandlede prisen ned til en 10’er, og i forste omgang ville hun slet ikke acceptere, men tricket med kinsere er bare at man gaa fra dem, og saa skifter de mening om prisen. Staedige Sofie fik sin vilje igen. Britt ville dog gladelig betale det damen tilbod, nok fordi hun er lidt for sod. Saa hvad skulle hun gore uden mig?? Hehe
Men selv en Tuk tuk kan ikke undgaa myldretiden, saa hun korte os i naerheden af stationen, og saa gik vi resten af vejen selv. Der var kun tale om 5 minutters gaatur.
for forste gang provede vi at spise nudler paa ligefod med kineserne. Inde paa stationen kan man ikke finde andet mad end rod og nudler. Da vi ikke troede vi kunne skaffe kogende vand taenkte vi at vi nok overlevede med et bid brod. Da vi sad i ventehallen, opdagede vi at man kunne faa kogende vand ud fra en vandhane, og saa var brodet bestemt ikke godt nok pludselig.. Jeg skyndte mig hen og kobte 2 pakker nudler med mild smag, og det smagte faktisk slet ikke saa ringe endda.. Saa nu ved vi at vi kan leve af nudler til rigtig faa penge. Se, nu begynder vores backpacker rejse at ligne noget..

Nu er vi i Chengdu efter 16 timer med toget i hardsleeper afdelingen. For Britt var det vist en kulturchok efter softsleeper. Der var haar paa puden og hun var liiige ved at do.. Men efter at have vendt puden om var det mere acceptabelt. Jeg synes bare det var vigtigt med en seng at ligge paa, og det at det kun kostede halvdelen af softsleepter gjorde det endnu mere komfortabelt for mig.
Liige saa snart vi ankom til Chengdu, kom en sod lille kineser og pegede paa sin international hostelling flag og jeg reagerede straks ved at hente Britt tilbage fra det kort hun var paa vej hen mod. Selvom vi ikke havde booket hos dem, fik vi en laekker service og hun sorgede for at vi kom hen til det hostel der var plads i til INGEN KRONER. Gratis taxatur, og paa hostellet fik vi rabat. Saa i stedet for at betale 50 yuan for en nat betaler vi kun 40 yuan pr. person pr. nat. Det kalder jeg for seriost service.

Er det underligt hvis jeg siger at Chengdu er den bedste by jeg har vaeret i, i Kina?? 🙂

Kategorier: Travels

Sofie Heilmann

Sofie is studying Digital Design and Communication at IT University, which she prefers to call fancy university. She loves traveling, writing, reading, eating, crossfitting, handstanding, running, talking, sleeping and so much more. Really, what she enjoys the most in life is sleeping and eating. That you can do everywhere. Sofie is a dreamer too. It could be about travels or her wet Ph.D dreams.. Or journalistic dreams. All in all, Sofie likes to live. Viva la vida!

3 Kommentarer

Tina · 26. september 2009 kl. 20:39

Hey Sofie og Britt..

Jeg morer mig over tillægget her, og vil sige at jeg er stolt af dig Sofie der er så stædig engang mellem, for det betaler sig her kan jeg læse 🙂

Forstår godt at Britt var ved at brække sig over hårene på puden, det ville jeg også have gjort.. vi danskere er jo rigtig renlige 😛 hihi..

Bliv med med at opdatere bloggen engang mellem så vi i Danmark kan følge med deres spændende rejse 🙂

Forsat en god rejse.. Stort kram herfra..

Christina B · 27. september 2009 kl. 19:18

WOW, er fandeme MEGET imponeret over dig, Sofie. Vidste ikke at du var skide god til at spare penge! Jeg vil sgu gerne lære nogle gode tricks fra dig! 😉 Godt at Britt har dig, så sparer hun osse en del 😉

Katrine Heilmann · 28. september 2009 kl. 09:42

Det ender jo med at du lære at passe på dine penge – jeg er meget stolt af dig! 7,45 kroner sparet er 7,45 kroner tjent (red: 1cny er 0,745 dkkr ) -Griner..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.