Ja det er stort! Selvom jeg var ved at segne igår kl 18 og faldt i søvn flere gange, lykkedes det mig at sove til ca kl 8.30 idag! Og det er stort, fordi det betyder, at jeg omsider er ved at få noget der ligner en normal australsk søvnrytme! Det er meget godt, at det bliver klaret her i weekenden, når jeg nu skal op lidt tidligt på mandag, hvor der er orientation på Swinburne. Det starter allerede kl 9, og fordi jeg er en tolkebruger (den eneste på universitetet, åbenbart.. Der er 3 døve på TAFE. Spørg mig ikke om hvad det er præcis endnu…) skal jeg være med i kapløbet om at få en siddeplads i auditoriet –  gerne ca forrest. Der er 1800 nye studerende, og jeg formoder der kun er plads til 300-500 agtig i auditoriet med siddepladser og så ca 200 til stående folk. Så tror jeg er nødt til at dukke op kl 8.15 eller lignende. Og det vil sige, at jeg skal afsted hjemmefra allerede kl 7 eller noget. Med min fine røde cykel har jeg bestemt mig for at cykle til Melbourne central station og derfra tage toget til Swinburne. Jeg har idag måtte konstatere, at jeg (mine ben og lunger mest) ikke er i form til Melbourne’s skråninger. Øj hvor er det hårdt. Jeg giver også den helt nye cykeltype en del af skylden. Jeg er jo vant til en mere racer-agtig cykel lissom.

Nå men, idag fik jeg købt mad ind.. Det tager da lidt tid at finde ud af hvad man nu skal købe. Jeg ved godt, at det ikke kan være meget anderledes end Danmark, men når nu supermarkedet er HELT anderledes, fascineres man mere af at kigge og gå på opdagelse end at gå direkte igennem og smide de varer man skal købe i kurven. Man står jo også i 10 minutter og funderer over, hvilken en af disse mælk minder mest om det man kan få i Danmark. Det er ikke nemt.. Men jeg lærer det vel hen ad vejen. Og så er der Queen Vic Market! Elsker den! Den er enorm og har simpelthen alt fra frugt og grøn til fersk kød! Det er bestemt et sted man kan gå rundt længe, og det vil jeg også gøre på et tidspunkt, hvor jeg har en bedre ide om, hvad af mad jeg laver. Idag satser jeg på det sikre – kartoffelsalat.. Ja bare det.. Kød og den slags forvirrer mig stadig, så det venter jeg med..
Desuden vadede jeg byen tynd for at finde en cykelforhandler der sælger sådan en elastik dims til baggage bæreren og en holder til min iPhone.. Den første butik havde elastikken, men måtte henvise mig til et andet sted, hvor de havde holderen på lager. Så nu har jeg en holder, så jeg kan bruge google maps som GPS til at finde vej på cyklen! Det er meget mere praktisk end at fumle med den i hånden og risikere, at man er uopmærksom..

Det var det, folks! Jeg vil sidde og se frem til at snakke med mine forældre på skype om nogle timer for første gang siden jeg ankom til Australien.

English

Yeah, it’s a huge deal! Even though I was closed to be knocked out by 6pm and felt asleep several times, I managed to sleep to 8.30am! And that’s huge, because I finally have something that looks close to the australian circadian rhythm (my dictionary says it’s called that, so I just go by that). It’s great that it’s sorted this weekend, since I have to get up early on monday, where there is orientation on Swinburne. It begins already 9am, and because I’m an interpreter user (the one and only on the university apparently.. There’re 3 deafies on TAFE, which is different, but how, don’t ask me yet) I have to get a seat, preferrably on the front row in the auditorium. So I think I have to be there 8.15am or something like that, which means I have to leave from home 7am already! With my fine red bike, I decided to cycle to Melbourne Central Station and take the train from there. Today I had to admit to myself that I (my legs and lungs mostly) aren’t in shape for Melbourne’s hills! Damn that was a hard ride! I also blame the completely new bicycle type as a part of fault. I’m more used to a racer bike like thingy, you know..

Anyway, today I went food shopping (whoa big thing!) It takes some time to figure out what to buy. I know it isn’t so different from Denmark. But since the supermarket is way different, I spend a lot time of see what sort of food they sell here in Australia rather than just go my shopping list through and check out. For example I was wondering which kind of milk brand would remind me of the Danish kind of milk. It isn’t easy, I tell you! But I will learn with time, for sure. And then there are Queen VIC market. I love love it! It’s huge and filled with fruit, vegetables and fresh meat. It’s definitely a place you can explore for long time, and I will do. But for today, I’m making the safe bet – potato salad.. Yes, just that. Meat and that kind still confuse me, so I’m just gonna hold on that.
Furthermore I plodded the central thin, to find a bloody bike shop. I needed to buy an elastic to hold my groceries bag on the back rack and most importantly, a iPhone holder! First place got the elastic, but not the holder. The man was so nice to refer me to another bike shop which had iPhone holder in stock, and they had it! So now I’m able to find my way around with my iPhone on the handlebars. It’s more practical than fumbling with it in my and put myself a risk in the traffic, because I don’t pay attention!

That was all, folks! I will sit and look forward to few hours where I’m going to skype with my dear parents first time since I arrived.

Kategorier: AustraliaTravels

Sofie Heilmann

Sofie is studying Digital Design and Communication at IT University, which she prefers to call fancy university. She loves traveling, writing, reading, eating, crossfitting, handstanding, running, talking, sleeping and so much more. Really, what she enjoys the most in life is sleeping and eating. That you can do everywhere. Sofie is a dreamer too. It could be about travels or her wet Ph.D dreams.. Or journalistic dreams. All in all, Sofie likes to live. Viva la vida!

8 Kommentarer

Alex Stensholm på Facebook · 3. august 2013 kl. 09:38

Hvordan er prisniveauet egentlig nu hvor AUD er nede på 5,02kr (normalt skal den gerne være på 3,7-4,2kr) efter at været oppe i 6,50kr? Sidst jeg var i Australien, var i 2005 efter helt vildt mange gange dernede.

Sofie Heilmann på Facebook · 3. august 2013 kl. 09:58

Jeg har faktisk ikke rigtig nogen fornemmelse af prisniveauet.. Jeg vil sige, at det er lidt billigere end i Danmark.. Især frugt og grønt er meget billigere end Danmarks priser.

Alex Stensholm på Facebook · 3. august 2013 kl. 10:03

I hvert fald må du gerne fortsætte med dine skriverier (når du har tid til det). Det er hyggeligt for mig at følge med i.

Sofie Heilmann på Facebook · 3. august 2013 kl. 10:03

Det skal jeg prøve mit bedste at gøre.. Det har taget lidt tid at genfinde min lyst til at skrive blogs.. 😉

Alex Stensholm på Facebook · 3. august 2013 kl. 10:04

Det kan jeg forestille mig. Du er heldig at det kun er et luksusproblem, for du bliver virkelig proppet fuld med indtryk og oplevelser.

Sofie Heilmann på Facebook · 3. august 2013 kl. 10:05

Ingen tvivl om det. Der er altid mere at skrive om når man bor et andet sted og får konstant nye indtryk end hvis man bare rejste her nogle uger og boede i hotel og den slags. Så oplever man jo tingene i et andet perspektiv end hvis man bor her.

Alex Stensholm på Facebook · 3. august 2013 kl. 10:11

Helt afgjort. Det værste er i mine øjne hvis man bor på hotel ude i bjergene uden at vandre 😉
Men alle får oplevelser med de muligheder de nu engang har. Nogle fræser rundt i hele Argentina i 4 uger mens jeg altid bliver i Buenos Aires. Det vi skal huske på, er at hvis en person er i Argentina, er sandsynligheden meget stor for at det er en af de meget få gange i vedkommendes liv: derfor skal der ses så meget som muligt – mens du og jeg er lidt mere privilegerede og kan “vælge og vrage”.

Sofie Heilmann på Facebook · 3. august 2013 kl. 10:13

Lige mine tanker!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.