English below |

Jeg har desperate søgt efter en eller anden funktion der let som intet kunne smide mine blog indlægs på de sociale medier (det er jo sådan folk for det meste får adgang til min blog tilsyneladende.. Det siger mine stats ihvertfald. So be it.). Jeg har prøvet en funktion der hedder publicize fra WordPress eget jetpack og mens det fungerede fint, var det godt nok grimt med uddrag af indholdet som egentlig bare var de første 5 linjer, link nederst på linjen og så et stort billede der ikke var forbundet med opslaget på Facebook.

Så mens jeg søgte efter en eller anden løsning stødte jeg ind i Buffer som har til formål at analysere ens sociale medier og finde ud af hvornår der er størst sandsynlighed for at folk ser mine updates – både på twitter og på facebook. Her gav de mig 5 tidspunkter der var de bedste tidspunkter at lægge noget op på mine sociale medier. Det er jo interessant nok. Så det er jeg igang med at teste med i øjeblikket. Så ja jeg vil fra starten af indrømme at mine tweets og FB updates i den følgende uge bliver meget planlagte. Bare for at prøve, du ved.

Med Buffer kan man også pushe ens blog updates ud på de sociale medier. Her ved jeg så faktisk ikke så meget om hvordan det fungere. Det er egentlig formålet med dette blogindlæg – for at finde ud af hvordan Buffer fungerer. Istedet for at lave “test” indlægs, kan man ligeså godt få lidt indhold ud af det.

Jeg ved ikke hvor gavnligt og relevant Buffer er for et helt almindeligt menneske, men når jeg finder ud af det, skal jeg nok fortælle jer det.

logo-dark

I have been desperately searching for a function that easily publishes blog posts automatically to my social medias (since everyone is accessing my blog from the social media. My stats says so. So be it.). I tried a tool called publicize from WordPress own toolbox, called Jetpack, and it worked fine. But jeez, what an ugly post layout on Facebook! The excerpt was just first few lines from the post, and I actually tried to write the excerpt myself. But didn’t work. The link was just a boring simple link and if there was a featured picture it would just stand alone and not be a part of the post.

So while I sought for another solution I found Buffer which is a tool that analyses your social medias and finds the best probability of people seeing your updates – both on twitter and facebook. They gave me the best 5 times a day to publish something on my social media. So I’m testing that currently. So yeah, I am from the beginning admitting that the following posts on Facebook and Twitter will be scheduled. Just to try, you know.

With Buffer I also can publish blogposts on the social media. This I’m not sure how it will work, how the layout on the update on social media will look like etc. It’s actually the point of this post – to find out how Buffer works with WordPress. Instead of making the “test” posts I might as well get a bit content out of this.

I don’t know how useful or relevant Buffer is for the common person, but when I figure it out, I will share it.


Sofie Heilmann

Sofie is studying Digital Design and Communication at IT University, which she prefers to call fancy university. She loves traveling, writing, reading, eating, crossfitting, handstanding, running, talking, sleeping and so much more. Really, what she enjoys the most in life is sleeping and eating. That you can do everywhere. Sofie is a dreamer too. It could be about travels or her wet Ph.D dreams.. Or journalistic dreams. All in all, Sofie likes to live. Viva la vida!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.