I forhold til det jeg har oplevet idag.
Hvis jeg nogensinde har klaget over hvor besvaerligt et lands system med fly er, tager jeg ordet i mig igen.

Idag var det den mest kompliceret omgang med fly osv jeg NOGENSINDE har provet.
Der var ingen problemer med at komme fra Kota Kinabalu til Filippinerne. Problemet var at komme fra den ene lufthavn til den anden. Komplet umulig affaere der kostede os naesten 4000 pesos.

For det forste troede vi at vores fly til Cebu afgik fra den samme lufthavn.
Det skulle vise sig at Britt ikke havde bemaerket lufthavnenes navne da hun bestilte billetterne i den tro at der kun kunne vaere en enkelt lufthavn i Manila.
Men det var der ikke. Fra Clark (Manila) maatte vi punge ud med 3000 pesos for at komme til den lufthavn hvor vi skulle med flyet. Jo der afgik skam en bus fra Clark til lufthavnen, men den var kort da vi indsaa at vi var paa den forkerte sted. Derfor taxaen. Dyr dyr affaere.
Efter 2 1/2 times korsel gennem en komplet umulig trafik i Manila (hvor var jeg glad for vi havde lyttet til folk om ikke at blive i Manila et par dage. Det saa skummelt ud!) ankom vi til indenrigslufthavnen (internationale og indenrigs afgange afgaar ikke paa den samme lufthavn)
Lufthavnen er lille og primitiv. Jeg har aldrig set noget lignende og jeg har flojet nok til at kunne sige dette.

Vi fik checket ind og de var tilsyneladende overrasket over at vi var dove. Det tog hvert fald laengere tid for vi kunne komme videre.
Her i Filippinerne skal man aabenbart betale terminal afgift (Gor man det i DK??) der kostede 200 pesos pr. naese.

Lufthavnens cafè (café er en meget misvisende betegnelse i denne omgang) der var cheeseburger og hotdog. Og en cheeseburger saa ikke ud til at kunne maette en dansk mave (kunne den heller ikke, Britt maatte kobe 2 af slagsen) saa jeg valgte at stille min sult tilfreds med Pringles Sour cream and onion.

Dog kom vi smertefrit til Cebu. Efter en mogdag valgte vi at indlogere os i en fin hotel (laes: jeg skrev hotel og ikke hoStel.) med swimmingpool og privat vaerelse med 2 senge. Her bliver vi lige i 2 dage og kommer over den turbulente oplevelse fra idag.
Bliver skont med swimmingpool og laekker morgenmadsbuffet (selvom morgenmaden er fra 5 om morgenen til kl 9. Det er absolut ikke normalt!!!!!!)
Lige en bemaerkning til de gamle der sikkert har faaet graat haar af at laese “fin hotel” -den koster kun en 70’er pr nat, saa bare traek vejret igen.

Kategorier: Travels

Sofie Heilmann

Sofie is studying Digital Design and Communication at IT University, which she prefers to call fancy university. She loves traveling, writing, reading, eating, crossfitting, handstanding, running, talking, sleeping and so much more. Really, what she enjoys the most in life is sleeping and eating. That you can do everywhere. Sofie is a dreamer too. It could be about travels or her wet Ph.D dreams.. Or journalistic dreams. All in all, Sofie likes to live. Viva la vida!

2 Kommentarer

Helle · 4. december 2009 kl. 09:35

Jeg kan lige se det for mig 🙂 Har jo selv været der også den primitive lufthavn, har heller ikke set ligende. Men det undrer mig at i kørte 2½ time og til 3000 pesos, jeg tror i er blevet snydt, for jeg har fået besked om at der er ½ time mellem de to lufthavne. Det har personalet fra hotellet, hvor vi boede på, fortalt… og så betalte vi kun 800 pesos. Valgte i en hvid taxa? for man skal aldrig vælge en af de gule = snydt!

Fortsat go rejse og hils endelig Boracay fra mig…. 🙂

Sofie Heilmann · 4. december 2009 kl. 10:27

Ja det er virkelig slemt her i filippinerne.
Jeg tror ikke vi blev snydt da vi korte med den hvide taxa, plus jeg spurgte personalet i lufthavnen og ikke kun taxa chaufforerne. Der er nok bare 3 lufthavne her. Airasia har naesten eneret til Clark. Og det var naturligvis det selskab vi var med. Tror at den internationale lufthavn ligger taettere paa indenrigslufthavnen. Men jeg er ikke sikker. Dog kan jeg ikke forestille mig at vores chauffor ville tage den mest komplet umuligt vej til lufthavnen vi skulle hen til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.