Det er ved at løbe løbsk det der. Der er stor fokus på at leve så sundt som muligt. Man skal helst bevæge sig 30 min om dagen, rygning er bare so last year, usundt mad går ikke længere og så meget mere.

Men nu er der endnu en sundhedsfare på listen. Det er farligt at være inaktiv (med inaktivt menes der tv-kigning på sofaen)

Læs artiklen her

Det er farligt selvom man opfylder de oprindelige krav for en sund krop a la 30 min. Motion om dagen samt hypersundt mad som gerne er økologisk og har fine røde lunger fordi man ikke rører en cigaret. Nå ja, og så må du ikke stresse.

Hvornår er der plads til afslapning. Hvis man skulle følge alle råd til fulde, ville man formentlig bukke under af stress (som i øvrigt også er blacklistet) fordi man hele tiden skal sørge for at bevæge sig, sørge for at spise det rigtige kost (og det skifter jo gerne tid til anden, fordi en eller anden idiotisk forsker har bevist at en anden kostpyramide eller sådan noget er langt sundere) sørge for at være en kernefamilie med de rigtige værdier i familien og i hverdagen, samt være en mønstermedarbejder som pleaser sin chef og kollegaere hvert eneste dag.

Hvad er det egentlig for et liv? Stræbe efter det perfekte som alle forskere mener, er godt for dig (og nu må vi lige påminde os selv om at forskere ikke altid er enige). Man glemmer i sidste ende at stoppe op og nyde livet. En ordentlig slapper foran fjerneren kan være ligeså sundt for sjælen som en løbetur i skoven eller en tur i fitnesscentret kan være. Ethvert menneske har brug for at koble af på den ene eller den anden måde. Om så det er foran fjerneren, med en bog eller noget helt tredje er ligegyldigt. Bare man kobler af på den bedste måde der funker (men her har vi jo et andet råd der åbenbart er bedre end disse: Meditation(!)).

Jeg er begyndt at overveje det faktum om folk ikke har det bedre med at leve livet i uvidenhed. Leve lykkeligt i uvidenhed om hvor farligt du lever. Hvem siger at livskvaliteten forringes af den grund? Handler det egentligt ikke bare om at nyde livet så længe du har den, frem for stresse rundt og leve af kaninfoder og i afholdenhed for at forlænge ens liv med et par år (som bare er ensbetydende med endnu flere års stresseri angående at leve sit liv der opfylder samfundets krav)?

Jeg kan simpelthen ikke finde hoved og hale i det der mere! Nu må forskerne snart slå sig sammen og lave en opskrift om hvordan man skal leve sit liv, ellers må de holde deres kæft og lade os leve i lykkeligt uvidenhed! Det er jo ikke så ringe endda.

Kategorier: Not categorized

Sofie Heilmann

Sofie is studying Digital Design and Communication at IT University, which she prefers to call fancy university. She loves traveling, writing, reading, eating, crossfitting, handstanding, running, talking, sleeping and so much more. Really, what she enjoys the most in life is sleeping and eating. That you can do everywhere. Sofie is a dreamer too. It could be about travels or her wet Ph.D dreams.. Or journalistic dreams. All in all, Sofie likes to live. Viva la vida!

4 Kommentarer

Katrine Heilmann · 9. februar 2010 kl. 15:47

Jeg er forvirret, jeg troede du var i mod tv?! Hvorfor har du eller skaffet dig af med det – sagde du ikke at det var spild af tid.. 🙂
Desuden kan jeg fortælle dig, at der er nogle af os, der er nødsaget til at holde os til kanin-foder for at undgå risiko for ufrivillig indespæring i eget hjem, pga. en livvide, der oversiger breden på en standard-dør.. fnis..

Sofie Heilmann · 9. februar 2010 kl. 16:21

Hehe, jeg har aldrig sagt at tv er spild af tid.. Elsker skam at se tv, men har valgt at prioritere mine penge, og ved ikke at have et tv sparer jeg relativt mange penge om måneden.
Brokker mig heller ikke over dem der er nødsaget til at holde sig til kaninfoder.. Brokker mig jo mest over de der eksperter der snart har erklæret alt usundt.. 😉

Henriette · 19. februar 2010 kl. 00:29

Tak.
Dit indlæg gjorde mig helt afslappet. 🙂

Man bliver sgu så stresset og presset af alle de løftede pegefingre alle steder og alle de umulige forventninger.

Hvem gider leve til 92, hvis hele handler om at følge den/t ene regel og afsavn efter den anden/t?, så hellere 72 hvor man hygger og må lidt mere – det virker bare sjovere…

I bund og grund handler det vel bare om at være glad. Ikke?

Skræmmende sundhed · 7. februar 2010 kl. 15:48

[…] er en af livets små, billige glæder. Og nu vil jeg egentlig henlede opmærksomheden til Sofies seneste blogindlæg, hvor hun mener, at vi strammer den med sundheden. De ord kunne jeg bare lige have sagt selv. Jeg […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.