Politikken har gjort det.. De har sagt undskyld til den muslimske befolkning for genoptrykningen af muhammed tegningerne. De gjorde det som et protest mod attentatet mod Kurt Westergaard.

Hele vejen gennem muhammed-krisen har jeg været stolt over at Danmark holdt fast i ytringsfriheden.. Det er en ret vi har, en tradition. Og Muhammed tegningerne var jo ikke for at fornærme den muslimske befolkning. Det var en satire som illustrerede terrorister der begår terror under Muhammeds navn. Det er netop dét muslimerne burde være vrede over.. At Muhammeds navn bliver besudlet groft af terroristerne.

Men istedet ser de det som en krænkelse af Islam, og brænder danske flag af, boykotter danske varer og så videre. Kræver at Jyllandsposten skal give en offentlig undskyldning, hvilket ikke er tale om, da vi har vores ret til at ytre os frit.
Men Politikken bukkede under presset. En sagsanlæg fra muslimernes side, har gjort at de er gået med til at undskylde offtentlig, og på flere sprog endda. De undskylder godt nok ikke for at tegningerne blev tegnet, men for at genoptrykke tegningerne. Og det kalder de et forlig!! Det er at tabe næsen!

Synes det er et svaghedstegn, og det synes de danske politikere osse. Derfor overskriften; Et øjebliks kærlighed.. Jeg elsker ellers at hade politikerne, men denne gang fik jeg sådan en YES følelse da jeg læste at samtlige politikere fra forskellige partier, lige fra rød til blåt, mener det er vanvittigt at politikken er gået med til at undskylde offentligt.

Det er nu ved at være 5 år siden de der tegninger blev trykt for første gang. Stadig forekommer det som et problem, stadig må Kurt Westergaard leve sit liv i skjul. Er det ikke noget der bare kan gå over i historien snart? 5 år er ved at være ret lang tid, og jeg tror ikke ligefrem det vil ske igen. Altså i fornyet form. Man har jo set hvordan det kan sætte ens liv i fare.

Kurt-tegningerne er jo ved at være ret oldschool nu, og gået over til at blive et symbol for Danmarks kamp for ytringsfriheden. Håber de andre aviser holder fast i deres ret til at ytre sig.


Sofie Heilmann

Sofie is studying Digital Design and Communication at IT University, which she prefers to call fancy university. She loves traveling, writing, reading, eating, crossfitting, handstanding, running, talking, sleeping and so much more. Really, what she enjoys the most in life is sleeping and eating. That you can do everywhere. Sofie is a dreamer too. It could be about travels or her wet Ph.D dreams.. Or journalistic dreams. All in all, Sofie likes to live. Viva la vida!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.