Sig mig, er det en udbredt misforståelse blandt døve at det hedder PÅ weekenden og ikke I weekenden..?
Har lagt mærke til det på facebook, at de fleste af mine døve facebookvenner bruger det forkerte forholdsord sammen med weekenden.. Jeg ved godt, at det er sådan man siger det på tegnsprog, men alligevel.. Det springer simpelthen i øjet på mig, og det er et forstyrrende element. Nu sidder jeg ikke og gør mig selv skinhellig, for jeg ved da godt at jeg har mine grammatiske fejl her og der.. Men man bruger jo bare Glæder mig til weekenden så meget at det burde være muligt at folk har lært at skrive det på den rigtige måde og ikke på denne måde: Glæder mig til på weekenden.. Eller Ses vi på weekenden. Ikke alene er det forkert, men ser osse fandens skrækkeligt ud.

Sad osse lige og tænkte på det tegnsprogsgrammatiske del.. forholdsord er som regel overflødige i tegnsprog.. Så hvorfor fanden siger mange døve så: SES PÅ WEEKEND? Når de egentlig kunne nøjes med SES WEEKEND?
Jeg vil nok aldrig få en klarhed, en vished omkring dette.. Er nok bare nødt til at bide mig i tungen og acceptere denne udbredte fejl blandt døve.. Jantelov længe leve, grunden til at jeg ikke fremstiller mig selv som bedrevidende overfor andre folk og retter deres grammatiske fejl.. Synd for dem, men jeg vil ikke have at de tror at jeg er så stor i snuden!

Kategorier: Language

Sofie Heilmann

Sofie is studying Digital Design and Communication at IT University, which she prefers to call fancy university. She loves traveling, writing, reading, eating, crossfitting, handstanding, running, talking, sleeping and so much more. Really, what she enjoys the most in life is sleeping and eating. That you can do everywhere. Sofie is a dreamer too. It could be about travels or her wet Ph.D dreams.. Or journalistic dreams. All in all, Sofie likes to live. Viva la vida!

2 Kommentarer

Katrine Heilmann · 11. marts 2010 kl. 08:38

Ikke for noget frk. jeg-er-god-til-grammatik, så hedder det enten: … men jeg vill ikke have troet at jeg var så storsnudet, eller: men jeg ville ikke have troedet at jeg var så stor i slaget.. den sidste giver ikke sååå meget mening i sammenhængen:)
Det danske sprog er EN svær sprog” 😛
Vi ses på lørdag. Kram

Sofie Heilmann · 11. marts 2010 kl. 18:28

Rart at se at der er nogen der er opmærksom på mine grammatiske fejl.. Men har før antydet, at det er min blog, derfor har mine fejl ret til at være der, osse selvom jeg sidder og kritiserer andres grammatiske fejl. På min blog gælder mine regler, mine fejl og så videre.. Hvilket er derfor jeg ikke sidder og kigger mine indlæg igennem for fejl.. Siger det bare.. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.