Jeg starter temmelig godt her..! Vi havde personal discovery (hvor der er teambuilding og den slags) hvor jeg selvfølgelig lige skal blive enorm dårlig, på grænsen til besvimelse! Ja endda 2 gange i løbet af 30 minutter..

Jo nu skal I høre historien.. Vi skulle lige præsentere hinanden og den slags, og der begynder det for første gang at sortne for mig.. Men jeg reagerer hurtigt og sørger for at sætte mig ned og skaffe noget vand.. Masser af vand, så det ikke lige sker igen. 15 minutter senere var jeg svimmel af den grad at det hele svajede for mig og jeg fik voldsomt kvalme og det sortnede næsten helt!! Der blev der reageret kraftigt, i stil med at der kom 3 forskellige staff (det danske ord må da være medhjælpere??) hen for at sørge for at jeg ikke ville blive svimmel og sørgede for at jeg fik et tæppe at sidde/ligge (jeg nægtede selvfølgelig at ligge, for ville ikke gøre et stort nummer ud af det). Fordi det var 2. gang i løbet af 30 minutter blev jeg beordret til at blive siddende hvor jeg var, og de kom med vand hele tiden (med beskeden om at det skulle drikkes LANGSOMT!)
Hvor fedt er det lige? Vi er nået til 3. dagen og så er der drama omkring mig! Tss.. Nu har jeg måtte udstå: Are you fine? hver gang medhjælperne ser mig.. Det er fint nok at de tager sig godt af mig, men jeg behøver vel ikke at gentage det 117 gange, vel? Men okay, forstår godt de blev lidt bekymrede, for det må have set lidt dramatisk ud da jeg svajede..

Men ellers har min dag faktisk været rigtig god! Vi havde “rigtig” undervisning.. Mit hold består af en gruppe der kan en del ASL i forvejen, og som bare skal træne i historiefortælling osv. så vi kan bestå ASLtesten for en kursus vi (som freshmen) skal tage. Så det er jo egentlig fint! Og der er lektier!! Består nemlig af at vi skal filme os selv fortælle historier og den slags.. Desuden skal vi se DVD’er og den slags hvor vi skal være opmærksomme på, hvordan de andre ASL brugere fortæller deres historie. Det er meningen at vi skal kunne det samme stil når de 5 uger er overstået!
Så det ser jeg faktisk rigtig meget frem til! Og læreren er rigtig rigtig sød (og bøsset.. Kan ikke lade vær med at elske bøsser!)

Efter undervisning ville Brad (læreren) lige veksle nogle ord med mig.. Fordi jeg allerede er flydende tegnsprogsbruger i DK, er jeg god til at opfange kropssprog, proformer,locus og classified – CL (aner ikke hvad den danske ord er for det, og hvordan jeg egentlig skal forklare det.. Men det er altså noget med at vise ting i et meget billedligt form) og den slags. Så han var i tvivl om niveauet var for lavt til mig, hvilket jeg faktisk ikke synes.. Der er dele af undervisningen som jeg i den grad trænger til grundig træning i, og det er altså at fortælle historier på ASL.. Jeg hakker altid i det når jeg prøver at fortælle en historie til andre, så jeg er meget glad for at der er træning i det, så jeg kan blive god til det.. For det er tilsyneladende noget de bestemt bruger meget her på Gallaudet. F.eks. er der noget der hedder ASL paper.. Her er det ikke noget med at nedskrive ASL på skrift, men netop at videofilme sig selv hvor man “tegner” besvarelsen.. Spændende spændende.. Første lektie til imorgen er at fortælle en døvejoke (deafjoke – undskyld, men det lyder så meget bedre på engelsk end dansk..)

Vi får osse points for alt muligt.. For fremmøde både i timerne og til ASL lab (som er lektiehjælp eller der hvor vi får instruktioner til lektierne) for vores deltagelse i undervisningen og så videre. For at bestå skal man have mellem 100 og 150 points, og jeg satser selvfølgelig på at få 150 points!

Nå jeg må hellere lige finde en “deafjoke” og så få mig noget søvn så jeg forhåbentlig ikke har så let ved “nær-besvimelse” igen!

PS. Var der nogen der hørte mig juble over at få lektier?? Sikke en nørd jeg bliver! Mor og Far ville være stolte af mig, det ved jeg!

Kategorier: Gallaudet

Sofie Heilmann

Sofie is studying Digital Design and Communication at IT University, which she prefers to call fancy university. She loves traveling, writing, reading, eating, crossfitting, handstanding, running, talking, sleeping and so much more. Really, what she enjoys the most in life is sleeping and eating. That you can do everywhere. Sofie is a dreamer too. It could be about travels or her wet Ph.D dreams.. Or journalistic dreams. All in all, Sofie likes to live. Viva la vida!

2 Kommentarer

Isabel Maria · 22. juli 2010 kl. 13:42

Hej Sofisse!
Jamen dog, det var virkelig sjovt at læse din indlægge om din “første dage” på GU 🙂 Er så hårdt ramt af misundelse!
Deafjoke! Lol, det lød da en bedre ord end på dansk! Du kan fortælle dem om en vits (En døv og en hørende, der ville købe et blad, Se og Hør, du ved…..) 🙂 Eller hvad fortalte du ???
Håber at ALT er vel ved dig… ARE YOU FINE??? 🙂

Lea · 27. juli 2010 kl. 21:35

CL = profom på dansk 😉

Lyder så spændende det hele! Styrker min ønske om at tage derhen senere 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.